Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΔΗΣΥ και άγρια μάχη μεταξύ τεσσάρων

a 841 Βουλευτικές ΕΚλογές 2016, Ειδήσεις
a 841 Βουλευτικές ΕΚλογές 2016, Ειδήσεις

Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων στον ΔΗΣΥ δίνει δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού «Άλφα» που παρουσιάστηκε χθες βράδυ, δείχνοντας την ίδια ώρα μια άγρια μάχη μεταξύ τεσσάρων κομμάτων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησαν οι εταιρείες «Symmetron» και «Marc Α.Ε.», φαίνονται τα πιο κάτω στοιχεία:
ΔΗΣΥ με 23,9%,
ΑΚΕΛ με 19,5%
ΔΗΚΟ με 10,3%
Συμμαχία Πολιτών 4,6%,
ΕΔΕΚ 4,3%,
Κίνημα Αλληλεγγύη 4,25% και
Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών 3,9%.

Θα πρέπει να σημειωθεί και το γεγονός ότι λίγο πιο κάτω, στην 8η θέση, είναι το ΕΛΑΜ με 2,5%, ποσοστό που το φέρνει πολύ κοντά στη Βουλή. Η δημοσκόπηση του «Άλφα» κατέγραψε την αποχή/άκυρο/λευκό στο 15,4%, ενώ το 9,5% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει.

Σ’ ό,τι αφορά τις συσπειρώσεις των τεσσάρων, δηλαδή ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, η δημοσκόπηση έδειξε πως ένας στους δέκα ψηφοφόρους των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ δεν έχει αποφασίσει εάν θα πάει να ψηφίσει.

Οι αναποφάσιστοι του ΑΚΕΛ είναι στο 7,7%, ενώ σ’ ό,τι αφορά την ΕΔΕΚ, πέραν του ότι η συσπείρωσή της παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, το κόμμα γράφει τη μεγαλύτερη μετακίνηση αφού ένας στους τέσσερις ΕΔΕΚίτες κινείται προς άλλες δυνάμεις.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της έρευνας σ’ ό,τι αφορά τα κριτήρια των ψηφοφόρων. Σε μια εποχή όπου τα ζητήματα των σκανδάλων και της διαφθοράς βρίσκονται στην κορυφή της επικαιρότητας μόνο ένας στους έξι θα κρίνει την ψήφο του απ’ αυτή τη θεματολογία. Κατά σειρά τα θέματα που θα επηρεάσουν την ψήφο είναι η πορεία της οικονομίας, το Κυπριακό, η ιδεολογία, οι υποψήφιοι και τα σκάνδαλα.

Πηγή: «Φιλελεύθερος»