Στην αντεπίθεση για την Αμμόχωστο

a 41 Κατεχόμενα, Κυπριακό, Νέα Αμμοχώστου
a 78 Κατεχόμενα, Κυπριακό, Νέα Αμμοχώστου

Την ευκαιρία να περάσει στην αντεπίθεση για το ζήτημα της Αμμοχώστου με αφορμή την ανακίνηση του θέματος από τουρκικής πλευράς, βλέπει η Λευκωσία.

Το πρωί ο υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης πόλης του Ευαγόρα για τα μέτρα που η κυβέρνηση προωθεί ως απάντηση στις τουρκικές ενέργειες.

Τα μέτρα που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γνωστοποιηθούν, έχουν ως στόχο να ενισχύσουν την νομιμότητα της θέσης για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου για τους νόμιμους κατοίκους της υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών και να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις υποχρεώσεις της Τουρκίας επί του θέματος οι οποίες πηγάζουν στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Οι ενέργειες που μπορεί να προωθήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου στη Δερύνεια. Ενώ αύριο ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, για τις αντικατοχικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Στις 14 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δερύνεια, στην οποία θα μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος πολίτης της Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια της θα υιοθετηθεί ψήφισμα και θα ακολουθήσει συζήτηση για την Αμμόχωστο και το Κυπριακό. Η μεγάλη Αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΝΤ1/Μάριος Αδάμου