Άμεση διερεύνηση της σφαγής ζώων στο Δασάκι ζητούν κόμματα

CEB1 36 Ειδήσεις
Φωνές διαμαρτυρίας από τα κόμματα προκάλεσε η σφαγή σε μάντρα στο Δασάκι της Άχνας την Παρασκευή 15/1/2016.

Άγνωστοι κατακρεούργησαν πρόβατα και σκυλιά που ανήκαν σε νεαρό κτηνοτρόφο οι οποίοι έκλεψαν και σκύλο ράτσας. Το μακελειό διαπίστωσε ο ιδιοκτήτης της μάντρας όταν μετέβη στην περιουσία του για να φροντίσει τα πρόβατα του.

CEB1 1673 Ειδήσεις

Ιδιάζουσα είναι η οικογενειακή κατάσταση του ιδιοκτήτη της μάντρας καθώς πρόκειται για φτωχό βιοπαλαιστή με δύο κωφάλαλα παιδιά.

Συμμαχία: Πρόκειται για άτομα με σαδιστικά χαρακτηριστικά

Το Επαρχιακό Συμβούλιο Αμμοχώστου της Συμμαχίας Πολιτών, καταδικάζει ανεπιφύλακτα την προχθεσινή κλοπή ζώων και τον κτηνώδη τρόπο με τον οποίο οι δράστες θανάτωσαν δύο σκυλιά και προβατίνες στην περιοχή Δασάκι της Άχνας.

Από φτωχό βιοπαλαιστή με δύο κωφάλαλα παιδιά, από τα 28 αρνιά που είχε στην μάντρα του, οι δράστες έκλεψαν τα 18 καταστρέφοντας οικονομικά την οικογένεια. Το αρμόδιο υπουργείο του κράτους πρέπει να δει την περίπτωση αυτή, και να σταθεί αρωγό σε αυτή την οικογένεια λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης της.

Ο τρόπος που οι δράστες θανάτωσαν τα ζώα, τόσο τα σκυλιά όσο και τις προβατίνες, υποδεικνύει άτομα με σαδιστικά χαρακτηριστικά και ανισορροπία πνεύματος. Πιθανότατα να πρόκειται για τα ίδια άτομα που πέρυσι σκότωσαν δώδεκα σκυλιά σε φάρμα σκύλων στην ιδία περιοχή. Καλούμε την αστυνομία όπως με τις έρευνες που έχει αρχίσει να τις συνεχίσει εντατικά μέχρι να φέρει τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης, της οποίας να πέσει βαρύς ο πέλεκυς πάνω τους.

Οικολόγοι: Αποτρόπαια και καταδικαστέα η δολοφονία ζώων

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καταδικάζει με βδελυγμία το αποτρόπαιο έγκλημα που έλαβε χώρα το βράδι της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου.

Φαίνεται πως άγνωστος ή άγνωστοι σκότωσαν 5 πρόβατα, άφησαν δύο παράλυτα και προκάλεσαν θανάσιμα τραύματα σε δύο σκύλους φύλακες, αφήνοντας τους να υποφέρουν μέχρι που πέθαναν από τις πληγές τους. Επιπλέον κλάπηκε σκύλος ράτσας.

Ο Αντιπρόεδρος Α του Κινήματος κ. Άδωνις Γιάγκου δήλωσε τα εξής: “Καλούμε την αστυνομία να χειριστεί την υπόθεση αυτή ως σοβαρό ποινικό αδίκημα, που διαπράχθηκε από άτομο ή άτομα με σοβαρά διαταραγμένη προσωπικότητα.

Άτομα που βασανίζουν και δολοφονούν ζώα είναι μόνο ένα βήμα μακριά από το να κάνουν το ίδιο σε ένα συνάνθρωπο τους, αν δεν το έχουν κάνει ήδη. Κατά την άποψή μας οι αρχές οφείλουν να συνεργαστούν για να διαλευκάνουν την συγκεκριμένη υπόθεση και να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τον ή τους δράστες.

Καλό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη καταδίκη από το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας σε φυλάκιση δύο μηνών του προσώπου που διατηρούσε σε άθλιες συνθήκες δύο σκύλους.

Είναι καιρός τα εγκλήματα κατά των ζώων να θεωρούνται σοβαρά και να διερευνώνται με τη πρέπουσα προσοχή από την αστυνομία και να τιμωρούνται αυστηρά από τα δικαστήρια.».

Κόμμα για τα ζώα: Πραγματική τραγωδία στην Άχνα

Αυτή η νέα και απαράδεκτη κτηνωδία μας παραπέμπει σε άλλες εποχές και ο δράστης η οι δράστες θα πρέπει να είναι είτε ψυχολογικά ανισσόροπη η αρέσκονται στην διάπραξη τέτοιων κτηνωδιών ενάντια στα ανυπεράσπιστα ζώα.

Η καταγγελία που έγινε στο κόμμα αναφέρει ότι πιθανόν να είναι το ίδιο άτομο το οποίο σκότωσε 13 σκύλους τον Φεβρουάριο του 2015 και η υπόθεση εξετάστηκε από την αστυνομία των βάσεων. Παρόλο που είχαμε ζητήσει ενημέρωση για την πορεία και την τύχη αυτής της υπόθεσης μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία πληροφόρηση.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου ζητά από την αστυνομία των βάσεων όπως άμεσα διερευνηθεί η υπόθεση αυτή με όλη την σοβαρότητα που τις αρμόζει και να γίνουν ανακρίσεις για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κυκλοφορούν τέτοια επικίνδυνα άτομα μέσα στην κοινωνία μας γιατί εφόσον είναι ικανοί να διαπράττουν τέτοιους είδους βάρβαρες και εγκληματικές πράξεις στα ζώα με τον ίδιο τρόπο και ευκολία θα μπορούν να πράξουν το ίδιο και σε ανθρώπους.

Πηγή: SigmaLive