Η μισή Λευκωσία πάει… Πρωταρά – Αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης

a 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
Αυξημένα μέτρα λαμβάνει ήδη η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου καθώς τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αντώνη Παπακωσταντίνου, «η μισή Λευκωσία» να βρίσκεται στον Πρωταρά και την Αγία Νάπα.

a 1103 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Αυτό, σε συνδυασμό ότι αυτή την περίοδο καταγράφονται πληρότητες γύρω στο 100% στα ξενοδοχεία των δυο τουριστικών θερέτρων, δημιουργεί σύμφωνα με τον κ. Παπακωσταντίνου σημαντικό επιπρόσθετο φόρτο εργασίας στην Αστυνομική Διεύθυνση της Αμμοχώστου.

Για να μπορέσει να ανταποκριθεί η Διεύθυνση, έχει ενισχυθεί, βάσει σχεδιασμού του Αρχηγείου Αστυνομίας, με επιπρόσθετο προσωπικό από τη ΜΜΑΔ και άλλα τμήματα του Αρχηγείου, καθώς επίσης και προσωπικό που εκτελεί πεζά περίπολα και προέρχεται από την Αστυνομική Διεύθυνση.

Λόγω της υπεράριθμης συγκέντρωσης πληθυσμού στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, το κοινό, συνέχισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, πρέπει να γνωρίζει κάποια στοιχεία που θα το βοηθήσουν κατά την παραμονή του στην περιοχή.

Το πρώτο θέμα αφορά την κυκλοφοριακή κίνηση. Πέραν των οχημάτων που κυκλοφορούν από αυτόχθονες κατοίκους και εργαζόμενους στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, σύμφωνα με τον κ. Παπακωσταντίνου, τη θερινή περίοδο διακινούνται καθημερινά στα δυο τουριστικά κέντρα γύρω στις 2.000 αυτοκίνητα ενοικιάσεως και άλλες 2.000 μοτοποδήλατα, μοτοσυκλέτες και τετράτροχες «γουρούνες».

Εάν κάποιος συνυπολογίσει και τις χιλιάδες οχήματα των κατοίκων της Λευκωσίας και των Κυπρίων μονοήμερων επισκεπτών, γίνεται αντιληπτό ότι το οδικό δίκτυο τη θερινή περίοδο είναι βεβαρημένο και απαιτεί υπομονή, προσοχή και χαμηλές ταχύτητες, τόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αμμοχώστου. Επισήμανε ακόμη ότι στο κέντρο του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας διακινούνται τη θερινή περίοδο κατά μέσο όρο 30.000 – 40.000 τουρίστες που διασταυρώνουν δρόμους και για τους οποίους οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί και υπομονετικοί.

Ήδη, δυστυχώς, η περιοχή μετρά δύο θανατηφόρα δυστυχήματα με θύματα τουρίστες και πρέπει όλοι να συμβάλουν με τον τρόπο τους ώστε να μην υπάρξουν άλλα, τόνισε ο κ. Παπακωσταντίνου.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ