Το πρώτο μιούζικαλ στην επαρχία Αμμοχώστου ανεβαίνει στη Σωτήρα

a 137 Νέα Αμμοχώστου
a 2860 Νέα Αμμοχώστου

Το πρώτο μιούζικαλ στην επαρχία Αμμοχώστου φιλοδοξεί να ανεβάσει ο Δήμος Σωτήρας με την επιμέλεια της μουσικού Ιφιγένειας Σάρδαλου. Στο μιούζικαλ έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν επαγγελματίες ή ερασιτέχνες στον χώρο της μουσικής και του χορού, η συμμετοχή των οποίων θα περάσει μέσα από ανοικτές ακροάσεις από κριτική επιτροπή που θα διεξαχθούν το Σάββατο 29 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας.

Την επιμέλεια του φιλόδοξου μουσικού γεγονότος έχει η μουσικός Ιφιγένεια Σάρδαλου η οποία μίλησε στο SotiraNews για τα σχέδια και τους στόχους της.

Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα για το πρώτο μιούζικαλ στην επαρχία μας;
Βασικά η ιδέα δεν γεννήθηκε αυθόρμητα. Ήθελα να βοηθήσω όσους έχουν ταλέντο στο τραγούδι και στο χορό στην επαρχία μας αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να προβληθούν. Πιστεύω ότι η επαρχία Αμμοχώστου είναι η μόνη επαρχία που στερείται σε αυτό τον τομέα, της ανάδειξης δηλαδή νέων ταλέντων αλλά και της μουσικής δημιουργίας.

Με την ενασχόλησή σου με τη μουσική βλέπεις να υπάρχουν αρκετά ταλέντα στην επαρχία μας;
Βεβαίως! Υπάρχουν αρκετά ταλέντα και αυτός ήταν και ο μεγαλύτερος λόγος που άρχισε αυτή η ιδέα να υλοποιείται σιγά-σιγά.

Γιατί επέλεξες αυτό το μουσικό είδος; Για πολλούς, όχι μόνο στην επαρχία μας, αλλά σε ολόκληρη την Κύπρο το μιούζικαλ είναι ένα σχεδόν άγνωστο είδος με το οποίο δεν υπάρχει μεγάλη ενασχόληση.
Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξα αυτό το είδος. Είναι μια πρόκληση για μένα, από τη μια να ανεβάσω κάτι που λατρεύω πραγματικά, και από την άλλη να παρουσιάσω κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν πολλοί, αλλά εντούτοις είναι ένα καταπληκτικό μουσικοχορευτικό είδος.

Έχεις ξανασχοληθεί με μιούζικαλ;
Βασικά έχω διαβάσει αρκετά για το μιούζικαλ και το μεταπτυχιακό μου είναι στο θέατρο. Έχω κάνει σεμινάρια σε μιούζικαλ και ο σκοπός μου είναι να συνεργαστώ με ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα το είδος για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Γιατί επέλεξες τη Σωτήρα για την διεξαγωγή των ακροάσεων και το ανέβασμα του μιούζικαλ;
Γιατί η Σωτήρα ήταν η πρώτη που με βοήθησε και με στήριξε επαγγελματικά. Η Σωτήρα, επίσης, με βοηθάει πάρα πολύ και με στηρίζει στην ιδέα μου. Παρ’ όλα αυτά το μιούζικαλ θα ανέβει και στους άλλους Δήμους της επαρχίας μας.

Ποιος είναι ο τίτλος του μιούζικαλ;
Ο τίτλος του μιούζικαλ είναι “Μια φορά σε ένα όνειρο” και είναι βασισμένο σε ένα θεατρικό έργο από την Disney σε δική μου διασκευή.

Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον;
Φυσικά, το ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο από ότι ανέμενα και ευελπιστώ ότι θα έχουμε αρκετές συμμετοχές. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση για το κατά πόσον το αποτέλεσμα θα είναι επαγγελματικό επειδή το διοργανώνουμε στον Δήμο Σωτήρας αλλά και γιατί δεν πλαισιωνόμαστε από επαγγελματίες στον χώρο μας. Εντούτοις, το γεγονός ότι το μιούζικαλ θα προετοιμάζεται για ένα χρόνο και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ήδη αρκετοί επαγγελματίες έχουν ενδιαφερθεί να μας βοηθήσουν εθελοντικά, αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία για το άριστο αποτέλεσμα που θα έχουμε να παρουσιάσουμε στην παράσταση.

Πότε θα ανέβει το μιούζικαλ;
Το μιούζικαλ θα ανέβει το καλοκαίρι του 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας αλλά ήδη ξεκινήσαμε να πρετοιμαζόμαστε από τώρα.

Ποια είναι η Ιφιγένεια Σάρδαλου:
Η Ιφιγένεια Χριστοδούλου Σάρδαλου κατάγεται από τη Λεμεσό και τώρα διαμένει στο Παραλίμνι. Είναι 26 χρόνων, απόφοιτος μουσικής με πτυχία στο Music Performance and Pedagogy από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με συμμετοχή στο πρώτο άλμπουμ ενός νέου δημιουργού, του Fish in a pan Chris Katsaris, στο τραγούδι “Celebrate your Fame”. Η Ιφιγένεια έχει επίσης Μεταπτυχιακό τίτλο στο θέατρο στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Διδάσκει φωνητική τέχνη, σκηνική παρουσία και ορθοφωνία σε διάφορα ωδεία και μουσική προπαιδεία σε πολλά νηπιαγωγεία στην επαρχία Αμμοχώστου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 96536368. Τελευταία ημέρα συμμετοχών: 22 Μαρτίου 2014.

Οι ακροάσεις θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας στις 29 Μαρτίου 2014 στις 10:00.

Επιμέλεια: Ιφιγένεια Σάρδαλου

Υπό την Αιγίδα: Πολιτιστική Επιτροπή Δήμου Σωτήρας

SotiraNews