Χιόνισε και στο Παραλίμνι

a6 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a6 4 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετές ορεινές και ημιορεινές περιοχές σε ολόκληρη την Κύπρο, μετά τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα. Στο Τρόοδος όπου η χιονόπτωση συνεχιζόταν έως και τα μεσάνυχτα, το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους έφθασε τα 50 εκατοστά και στην κορυφή του Ολύμπου τα 70 εκατοστά.

Η θερμοκρασία στην περιοχή κυμαίνεται μεταξύ 6 και 8 βαθμών υπό το μηδέν.

Γύρω στις 13:15 άρχισε να χιονίζει και στο Παραλίμνι.

Περισσότερα από 30 χωριά εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένακαι πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά.

Λόγω των βλαβών που προκλήθηκαν διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε περισσότερες από 10 κοινότητες, οι πλείστες στην επαρχία Λευκωσίας.

Όλοι οι δρόμοι προς το Τρόοδος είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα.

Ολονύχτιες «μάχες» γεωργών και κτηνοτρόφων με τον καιρό στην Αμμόχωστο

Στα χωράφια τους περνούν τα βράδια τούτες τις μέρες οι γεωργοί στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου δίνοντας σκληρή μάχη με τον καιρό προκειμένου να περισώσουν τις φυτείες τους.

Στην περιοχή, επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της νύχτας να σημειώνεται παγετός. Αυτό το φαινόμενο καταπολέμησαν όλο το βράδυ οι γεωργοί ποτίζοντας τις πατατοφυτείες τους.

Σε εγρήγορση λόγω των καιρικών φαινομένων βρίσκονται τόσο οι ιδιοκτήτες θερμοκηπίων όσον και οι κτηνοτρόφοι στην περιοχή οι οποίοι συνεχώς επόπτευαν τα υποστατικά τους ενισχύοντας τις εγκαταστάσεις στην προσπάθειά τους να τις προστατεύσουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παρόλα αυτά οι πολύ μεγάλες ζημιές δεν έχουν αποφευχθεί. Γι’ αυτό στην περιοχή έσπευσαν λειτουργοί του Υπουργείου Γεωργίας οι οποίοι προβαίνουν σε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης ενώ σήμερα θα συνεχίσουν την καταγραφή των ζημιών.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ