Εθισμένοι στη χρήση επιταγών οι Κύπριοι

a 86 Ειδήσεις
a 3727 ΕιδήσειςΤο δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στη χρήση επιταγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέχει η Κύπρος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Εθισμένοι στη χρήση επιταγών κατά τις συναλλαγές τους είναι οι Κύπριοι, όπως διαφαίνεται από στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με τα στοιχεία η Κύπρος κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη μετά τη Μάλτα, αφού η χρήση επιταγών για το 2012 αντιπροσώπευε το 20,12% των συνολικών πληρωμών σε μη μετρητά. Σύμφωνα με τα στοιχεία σε 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν γίνεται καθόλου χρήση επιταγών ως μέσο συναλλαγής.

Την ίδια ώρα στην Κύπρο, οι πληρωμές με κάρτα αντιπροσώπευαν το 41,05% του συνόλου των συναλλαγών, οι μεταφορές πίστωσης το 30,81% και οι άμεσες χρεώσεις (direct debit) το 7,06%.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το 2012 ο συνολικός αριθμός των πληρωμών χωρίς χρήση μετρητών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όλους τους τύπους των μέσων, αυξήθηκε κατά 4,2% φθάνοντας στα €94,5 δισ.

Πηγή: ΑΝΤ1