Ολοκληρωτική καταστροφή τριών καταστημάτων από πυρκαγιά στην Αγία Νάπα

2011 11 26 11 51 42 98444353173e46399319d3abcb16a448 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
2011 11 26 11 51 42 98444353173e46399319d3abcb16a448 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Τρία καταστήματα που βρίσκονται σε τουριστική περιοχή της Αγίας Νάπας καταστράφηκαν σήμερα τα ξημερώματα ολοσχερώς από φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε καφετέρια. Οι ζημιές από την πυρκαγιά ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ενώ μόνο το ένα κατάστημα είχε ασφαλιστική κάλυψη…

Με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Γιώργος Οικονόμου, ανέφερε ότι «σήμερα γύρω στις τρεις τα ξημερώματα εξερράγη πυρκαγιά σε καφετέρια στην περιοχή Λιμανάκι στην Αγία Νάπα. Από την πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε και σε δύο διπλανά καταστήματα, καταστράφηκαν ολοσχερώς και τα τρία» είπε.

Πρόσθεσε πως στη σκηνή μετέβησαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμμοχώστου, άνδρες της οποίας κατάφεραν να σβήσουν τη πυρκαγιά και άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου. Στη σκηνή αναμένεται να μεταβούν και άνδρες της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας οι οποίοι και θα διερευνήσουν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

«Από τις πρώτες εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχουμε ακόμα καταλήξει στα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς» είπε και σημείωσε πως «το ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας δεν μπορεί να αποκλειστεί. Διερευνάται επίσης το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να ξεκίνησε τυχαία από κάποια ηλεκτρική συσκευή, ή οτιδήποτε άλλο».

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι «από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Οι ζημιές ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και από τα τρία καταστήματα μόνο το ένα έχει ασφαλιστική κάλυψη. Οι ιδιοκτήτες ανέφεραν στην Αστυνομία ότι δεν έχουν διαφορές με κανένα» σημείωσε.

Ανέφερε τέλος ότι «από την σκηνή έχουν περισυλλεγεί διάφορα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν στο εγκληματολογικό εργαστήριο του Αρχηγείου Αστυνομίας για επιστημονικές εξετάσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ