Τα χειρότερα έρχονται για τον ΑΠΟΕΛ

CEB1 51 ΑΠΟΕΛ
Ντόμινο εξελίξεων προέκυψε από τη χθεσινή ντροπιαστική μέρα για το ΑΠΟΕΛ λόγω της συμπεριφοράς μερίδας των οπαδών του στον αγώνα του Europa League με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

CEB1 1773 ΑΠΟΕΛ

Διεθνές ρεζίλεμα και μια μεγάλη καμπάνα από την ΟΥΕΦΑ, παραιτήσεις μελών του ΔΣ, ακύρωση των εισιτηρίων του ντέρμπι της Δευτέρας με την Ομόνοια και ακύρωση της εκδήλωσης FUN DAY, είναι τα πρώτα επακόλουθα της ψεσινής βραδιάς, κατά την οποία μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ έριχναν κατ` επανάληψη φωτοβολίδες εντός του αγωνιστικού χώρου, προκαλώντας την 15λεπτη διακοπή του αγώνα.

Λευκαρίτης: Η τιμωρία θα είναι πολύ μεγάλη
Σύμφωνα με τον αντιπροέδρο της ΟΥΕΦΑ Μάριο Λευκαρίτη, η τιμωρία με την οποία είναι αντιμέτωπο του ΑΠΟΕΛ θα είναι πολύ μεγάλη από τη στιγμή που η ομάδα είναι υπότροπη σε επεισόδια και έχει τιμωρηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο αποκλεισμού του ΑΠΟΕΛ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο κ. Λευκαρίτης είπε πως είναι ένα ακραίο και απομακρυσμένο σενάριο. Ωστόσο, όπως ανέφερε, η ποινή που θα επιβληθεί ενδεχομένως να είναι τόσο βαριά που η περίπτωση του αποκλεισμού θα φάνταζε καλύτερη.

Χωρίς να θέλει να πει περισσότερα όσον αφορά το ύψος της τιμωρίας, ο κ. Λευκαρίτης είπε πως είναι πολύ πιθανό να επιβληθεί μεγάλο πρόστιμο με παράλληλη τιμωρία έδρας ή αποκλεισμού κάποιων Θυρών.

Όσον αφορά τα διαδικαστικά, οι εκθέσεις των παρατηρητών και των διαιτητών θα σταλούν στην ΟΥΕΦΑ και θα ετοιμαστούν τα κατηγορητήρια, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε διάστημα 2-3 εβδομάδων.

Παραίτηση Δημητρίου και Προύντζου από το ΔΣ
Στο μεταξύ, την παραίτηση του από το ΔΣ ανακοίνωσαν ο οικονομικός διευθυντής Γιάννης Δημητρίου και το μέλος Χαράλαμπος Προύντζος.

Με ανάρτηση στο Facebook, ο κ. Προύντζος αναφέρει ότι η παραίτηση του υποβάλλεται για λόγους ευθιξίας. Οπως αναφέρει στην ανάρτησή του, “δυστυχώς η κοινωνική κατάρρευση αντανακλάται στο ποδόσφαιρο”. Κάνει, επίσης, αναφορά σε “ακροδεξιά σύνολα, νεοναζιστικές οργανώσεις, βαποράκια ναρκωτικών και πρόσωπα που επιθυμούν να ανατρέψουν υγιείς διοικήσεις και επιτελούν ένα καταστροφικό έργο επιχειρώντας να οικειοποιηθούν αυτή την τεράστια ιδέα για άλλους λόγους και να μολύνουν αθώα ή απελπισμένα παιδιά”.

Αστέρας – ΑΠΟΕΛ 2-0