ΚΟΤ: Η ύπαιθρος να αποτελέσει δυναμικό κομμάτι του τουριστικού προϊόντος

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2015 10 062C17.42.25 Ειδήσεις
Η ανάδειξη της κυπριακής υπαίθρου ως ένα δυναμικό κομμάτι της ταυτότητας της Κύπρου ως εναλλακτικού και ποιοτικού τουριστικού προορισμού αποτελεί απώτερο στόχο, τόνισε η Αν.Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ Αννίτα Δημητριάδου, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού.

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2015 10 062C17.42.25 Ειδήσεις

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με επιτυχία, σύμφωνα με ανακοίνωση, στο χωριό Φασούλα της επαρχίας Λεμεσού, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ιδιοκτητών και διαχειριστών αδειούχων αγροτουριστικών καταλυμάτων από όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Η Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού αριθμεί σήμερα 79 μέλη που εκπροσωπούν 81 παραδοσιακές μονάδες τύπου διαμερισμάτων, κατοικιών και μικρών ξενοδοχείων στην ύπαιθρο και αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με τον ΚΟΤ να στηρίζει ανελλιπώς τις δράσεις της από την ημερομηνία ίδρυσής της, όπως αναφέρεται.

Η πρόεδρος της Εταιρείας και Αν.Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ Αννίτα Δημητριάδου είπε ότι «κοινό μας όραμα είναι να δώσουμε στην κυπριακή ύπαιθρο τη θέση που της αξίζει και να γίνουμε οι καλύτεροι πρεσβευτές της για τους ξένους επισκέπτες».

Βασικοί στόχοι της Εταιρείας Αγροτουρισμού είναι η προβολή των καταλυμάτων και των δραστηριοτήτων που προσφέρονται στην ύπαιθρο, τόσο στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Επιπρόσθετα δίνεται έμφαση στην βελτίωση της ποιότητας και αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας σε συνδυασμό με την αυθεντικότητα και την επαφή με τον άνθρωπο και το περιβάλλον .

Στα πλαίσια της Συνέλευσης η κα Δημητριάδου προέβη σε απολογισμό του Έργου της Εταιρείας για το 2014 και 2015 με ιδιαίτερη έμφαση στο σχέδιο δράσης για ενέργειες προβολής. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη δημιουργία νέας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας και στην προώθηση της δημιουργίας νέου αναθεωρημένου οδηγού αγροτουριστικών καταλυμάτων.

Η εταιρεία προχώρησε επίσης στη διεξαγωγή εκστρατείας ηλεκτρονικού marketing σε στοχευμένα τμήματα αγοράς όπως οι περιπατητές, οι φυσιολάτρες, ποδηλάτες κλπ. Άλλες δραστηριότητες της εταιρείας αφορούν στη συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, σε καταχωρήσεις και άρθρα σε εξειδικευμένες εκδόσεις, σε ταξίδια εξοικείωσης, σε συνεργασία με τον ΚΟΤ κ.α .

Η κα Δημητριάδου τόνισε ότι απώτερος στόχος είναι, μέσα από συνέργειες και στοχοθετημένες δράσεις και πάντα σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, να αποτελέσει η ύπαιθρος ένα δυναμικό κομμάτι της ταυτότητας της Κύπρου ως εναλλακτικού και ποιοτικού τουριστικού προορισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ