Προειδοποιούν με απεργίες οι εκπαιδευτικοί

a 108 Ειδήσεις
a 5583 ΕιδήσειςΣημαία επανάστασης, υψώνουν οι εκπαιδευτικοί αντιδρώντας στα δρομολογούμενα μέτρα της κυβέρνησης, μη αποκλειομένων των απεργιακών κινητοποιήσεων. ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ μποϊκοτάρουν τον διάλογο για ζητήματα παιδείας ως πρώτη αντίδραση για τον αποκλεισμό τους από τον κοινωνικό διάλογο.

Η πρώτη οργανωμένη αντίδραση για τις εξελίξεις στην οικονομία έρχεται από τους δασκάλους. Σ’ ένδειξη διαμαρτυρίας ανακοινώνουν ότι αποχωρούν από τον προγραμματισμένο για την Δευτέρα διάλογο με τον Υπουργείο Παιδείας, για τα ζητήματα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και το νέο σχέδιο για τον κατάλογο των διοριστέων.

Διαμηνύουν ότι δεν θα εμπλακούν σε συζητήσεις για θέματα εκτός της Οικονομίας. Η οργάνωση καταγγέλλει αποκλεισμό της Οργάνωσης από τον κοινωνικό διάλογο για τις προτάσεις της Τρόικας και τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης.

Η ΠΟΕΔ ξεκαθαρίζει ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς την συμμετοχή της δεν την δεσμεύουν. Την Τετάρτη, μάλιστα, η οργάνωση συγκαλεί παγκύπρια συνδιάσκεψη για να ζητήσει εξουσιοδότηση των μελών της για κλιμάκωση της αντίδρασης, μη αποκλειωμένων των απεργιακών μέτρων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι προθέσεις της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία αφού βρήκε κλειστή την πόρτα του προεδρικού, απευθύνθηκε στα κόμματα για να εκφράσει την αντίδραση της στα δρομολογούμενα μέτρα. Τη Δευτέρα, ανάλογα και με την έκβαση της σύσκεψης των κομμάτων με την Κυβέρνηση, θα αποφασίσει και τις περετάιρω κινήσεις της.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Δημήτρης Ταλιαδώρος δήλωσε ότι ” Εαν χρειάζεται και αν πραγματικά επιμένουν κάποιοι να περάσουν αυτές τις προτάσεις οι οποίες σφαγιάζουν τους μισθούς των Δ.Υ θα αντιδράσουμε με τον τρόπο που πρεπει.. ξέρετε όταν οι εργαζόμενοι δέχονται μια επίθεση συνεχή έχουν και το δικαίωμα της απεργίας.

Ο Δημήτρης Ταλιαδώρος επισημαίνει δε οτι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, είναι ο μόνος πρόεδρος από το 1960 και εντέυθεν που αρνείται να συναντηθεί με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Πηγή: SigmaLive