Στο τελικό τους στάδιο οι προετοιμασίες για τις εκλογές στην Αμμόχωστο

CEB1 19 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση
CEB1 1117 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου εν όψει των δημοτικών εκλογών της Κυριακής.

Συνεργεία της Διοίκησης υπο την εποπτεία του Εφόρου Εκλογής Αμμοχώστου Άγγελου Αγαπίου ετοιμάζουν τις κάλπες οι οποίες θα παραδοθούν στους Προεδρεύοντες αύριο Παρασκευή.

Επίσης έχει συμπληρωθεί  ο απαιτούμενος αριθμός αυτών που θα επανδρώσουν τα εκλογικά κέντρα.

Στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου θα λειτουργήσουν 71  εκλογικά κέντρα με το μεγαλύτερο να βρίσκεται στην Αγία Νάπα- Κέντρο Α με 663 εγγεγραμμένους  εκλογείς ενώ  το μικρότερο θα λειτουργήσει στο Δασάκι Άχνας – Κέντρο Ε- του Δήμου Αμμοχώστου, με 73 εγγεγραμμένους εκλογείς.

Σ’ αυτή την ίδια κάλπη θα μπουν επίσης και 214 εκλογείς του Δήμου Λύσης.

Στον Δήμο Αμμοχώστου παγκύπρια θα λειτουργήσουν 74 εκλογικά κέντρα με 31,440 εγγεγραμμένους εκλογείς.

Στην ελεύθερη περιοχή της Επαρχίας θα λειτουργήσουν 10 εκλογικά κέντρα  όπως και στη Λευκωσία, 29 στη Λεμεσό, 23 στη Λάρνακα και δύο  εκλογικά κέντρα στην Πάφο.

Στον Δήμο Παραλιμνίου θα λειτουργήσουν 16 εκλογικά κέντρα με 9254 εγγεγραμμένους εκλογείς, στην Αγία Νάπα πέντε (5) εκλογικά κέντρα με 3.219 εγγεγραμμένους εκλογείς και στη Σωτήρα επτά (7) εκλογικά κέντρα με 3.934 εγγεγραμμένους εκλογείς.

Στον Δήμο Δερύνειας σε επτά (7) εκλογικά κέντρα οι 4.242 εγγεγραμμένοι εκλογείς θα προσέλθουν να ψηφίσουν μόνο για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Για τους πρόσφυγες Δερυνειώτες θα λειτουργήσει από ένα εκλογικό κέντρο σε όλες τις επαρχίες.

Στον Δήμο Λύσης θα λειτουργήσουν 14 εκλογικά κέντρα με 5.261 εγγεγραμμένους  εκλογείς, ένα στο Δασάκι, τρια στην Λευκωσία, δύο στη Λεμεσό, επτά στη Λάρνακα και ένα στην Πάφο.

Στον Δήμο Λευκονοίκου θα λειτουργήσουν επτά εκλογικά κέντρα με 2.121 εγγεγραμμένους εκλογείς, Δύο στη Λευκωσία και από ένα στις  άλλες επαρχίες με αυτό της Αμμοχώστου να λειτουργεί στο Φρέναρος,

Στον Δήμο Ακανθούς θα λειτουργήσουν πέντε εκλογικά κέντρα με 1.287 εγγεγραμμένους εκλογείς, ένα ανα επαρχία.

Σ’ ότι αφορά τις κοινότητες εκλογές για την ανάδειξη τόσο κοινοταρχών όσο και κοινοτικών συμβουλίων θα γίνουν σε Αχνα, Αυγόρου, Λιοπέτρι, Φρέναρος και Αχερίτου.

Στις κατεχόμενες κοινότητες θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη κοινοτάρχη και κοινοτικού συμβουλίου σε Έγκωμη, Άσσια, Αφάνια, Αγκαστίνα, Μελάναρκα και στην ενορία Ανάβρυση Ριζοκαρπάσου. Στην ενορία Αγία Τριάδα Ριζοκαρπάσου θα γίνουν εκλογές μόνο για τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου.

Εκλογές για την ανάδειξη μόνον κοινοτάρχη θα διεξαχθούν στις κοινότητες Αγία Τριάδα, Πηγή, Μακράσυκα, Σπαθαρικό,
Αρναδί, Λάπαθος και Πυργά.

Τέλος θα λειτουργήσει μια κάλπη για τους πρόσφυγες εκλογείς Κερύνειας, Λαπήθου και Μόρφου στο Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα.

Πηγή: ΚΥΠΕ