Αρχίζει το εορταστικό ωράριο

Ειδήσεις

Τονωτική ανάσα θεωρείται για τους καταστηματάρχες η εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της ελεύθερης Κύπρου τέθηκε σε ισχύ από την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου, και θα ισχύει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, το καταναλωτικό κοινό θα μπορεί να εξυπηρετείται για τις καθημερινές από τις… εννέα το πρωί μέχρι και τις οκτώ το βράδυ, συμπεριλαμβανομένης της Τετάρτης, του Σαββάτου και της Κυριακής. Το Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου και το Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι και τις έξι το απόγευμα. Ξεκαθαρίζεται ότι οι υποχρεωτικές αργίες για τους εργαζόμενους των εμπορικών καταστημάτων είναι η 25η και η 26η Δεκεμβρίου, καθώς και η 1η και η 2η Ιανουαρίου 2012.

Ο 13ος μισθός…
Οι κεντρικοί δρόμοι των εμπορικών κέντρων σε όλες τις πόλεις άρχισαν να «μυρίζουν» Χριστούγεννα, με κύριο στόχο την προσέλκυση καταναλωτών και την αύξηση της αγοραστικής κίνησης. Μάλιστα, πολλά είναι τα καταστήματα των πόλεων που έχουν στολίσει τις βιτρίνες τους με χριστουγεννιάτικα στολίδια και πολύχρωμα λαμπάκια.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΒΕΚ, Στέφανο Κουρσάρη, οι καταστηματάρχες της Κύπρου υπόκεινται, το τελευταίο διάστημα, μια παρατεταμένη και συγκρατημένη περίοδο, με την κίνηση στην αγορά να σημειώνει δραματική μείωση και γι’ αυτό επιβάλλεται η τονωτική ένεση, η οποία θα δοθεί κατά τη διάρκεια των εορτών.

Όπως τόνισε ο κ. Κουρσάρης, την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι γεγονός ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων αυξάνονται σημαντικά, σε γενικές γραμμές όλων των ειδών επιχειρήσεων και ειδικά των επιχειρήσεων που προσφέρουν είδη ένδυσης, υπόδησης και δώρων. Σημαντικός παράγοντας ανάκαμψης της αγοραστικής κίνησης στα εμπορικά κέντρα των πόλεων παραμένει για άλλη μια χρονιά η καταβολή του 13ου μισθού, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Όπως σημείωσε ο κ. Κουρσάρης, οι επισκέψεις των καταναλωτών στα καταστήματα έχουν ακόμη διερευνητικό χαρακτήρα, αφού για τις αγορές τους περιμένουν τον 13ο μισθό.

Όχι στον εμπαιγμό των καταναλωτών.
ΦΡΕΝΟ στον εμπαιγμό των καταναλωτών από μερίδα καταστηματαρχών επιχειρεί να βάλει η ΠΟΒΕΚ σε συνεργασία με τους επαγγελματίες συνδέσμους καταστηματαρχών Κύπρου. Πολιτική τους, όπως τόνισε ο κ. Κουρσάρης, είναι, λόγω και της οικονομικής κρίσης, που συνεπάγεται μειωμένη αγοραστική κίνηση, να προσφέρουν στον καταναλωτή προϊόντα ποιότητας σε πιο χαμηλές τιμές. Διευκρίνισε, συναφώς, ότι οι μειωμένες τιμές που θα προσφερθούν στον καταναλωτή θα πρέπει να γίνονται με τη σωστή πληροφόρηση και σε καμία περίπτωση να μην εμπεριέχουν παραπλανητικές διαφημίσεις, όπως για παράδειγμα ξεπουλήματα 365 μέρες το χρόνο, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθεί ο καταναλωτής όπως επίσης και ότι δεν υπάρχουν ξεπουλήματα κάθε 15 μέρες, μια διαδικασία την οποία υιοθετούν δεκάδες καταστηματάρχες τα τελευταία χρόνια. Για όλα τα πιο πάνω», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, «τασσόμαστε κάθετα αντίθετοι και διαφωνούμε με αυτές τις μεθόδους». Πηγή: SigmaLive