Νίκη “μισός τίτλος” για τη Σίτι (βίντεο)

a 472
a 6974
Η Σίτι, κατάφερε να επικρατήσει της Γιουνάιτεντ με 1-0, χάρη στο γκολ του Κομπανί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και πλέον οι «πολίτες» έχουν 83 βαθμούς, όσους δηλαδή και οι «κόκκινοι διάβολοι», αλλά έχουν το πάνω χέρι στην περίπτωση ισοβαθμίας… 

Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν η Σίτι παίζει με Νιούκαστλ (έξω) και με ΚΠΡ (μέσα) και στην περίπτωση που νικήσει δεν θα την ενδιαφέρει τι θα κάνει η Γιουνάιτεντ στα ματς με Σουόνσι (μέσα) και Σάντερλαντ (έξω).

Στην περίπτωση που η ομάδα του Μαντσίνι, θα κατακτήσει το 3ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, με το τελευταίο της να είναι το 1968. 44 χρόνια δεν είναι και λίγα…

Ο Βινσέντ ξέρει…

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Γιουνάιτεντ να μπαίνει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του “Ετιχάντ” και να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Μετά το πρώτο τέταρτο όμως, η Σίτι ξεκίνησε να ανεβάζει ρυθμούς κα να μπαίνει στο κλίμα της αναμέτρησης.

Με πρωταγωνιστή τον Αγκουέρο, η ομάδα του Μαντσίνι απείλησε αρχικά στο 25’ από την πάσα του Λέσκοτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο Αργεντινός είχε και νέα προσπάθεια η οποία ξανά δεν είχε στόχο. Στη συνέχεια Σαμπαλέτα και Παρκ δεν ανησύχησαν τους Ντε Χέα και Χαρτ αντίστοιχα για να έρθει ο Κομπανί να αλλάξει τη μοίρα του παιχνιδιού.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βέλγος αμυντικός πήδηξε ψηλότερα από την άμυνα της Γιουνάιτεντ και με άψογη κεφαλιά έκανε το 1-0, από το κόρνερ του Νταβίντ Σίλβα.

Σιωπηλή η Γιουνάιτεντ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Νασρί να έχει μια καλή στιγμή στο 58’, αλλά ο Ντε Χέα βλέποντας την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό του δοκάρι δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Σε μια από τις λιγοστές φάσεις που είδαμε, ο Τουρέ, είδε την μπάλα να φεύγει άουτ στο σουτ του στο 72’, ενώ η προσπάθεια του στο 82’ είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 76’ το ματυς πήρε… φωτιά, με τον Νάιτζελ ντε Γιονγκ να μπαίνει στο ματς, να κάνει φάουλ και με τους δύο προπονητές να έχουν φραστικό επεισόδιο. Στο τέλος πάντως έδωσαν τα χέρια.

Το ματς έκλεισε με τον Κλισί να κάνει δυνατό σουτ από την πάσα του Σαμπαλέτα και τον Ντε Χέα να πέφτει σωστά και να σώζει το 2-0.

Δείτε σε video το γκολ: