Να λυθεί το θέμα του ωραρίου, λέει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας

CEB1 55 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Έκκληση στη Κυβέρνηση και τη Βουλή να βρουν λύση στο θέμα του ωραρίου των καταστημάτων, απευθύνει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, προσθέτοντας πως φέτος θα έχουμε την καλύτερη τουριστική χρονιά εδώ και χρόνια.

CEB1 1481 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Καρούσος «απ’ ότι φαίνεται φέτος θα έχουμε τη καλύτερη χρονιά όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο. Υπολογίζεται ότι την τουριστική περίοδο να επισκεφθούν το νησί μας πέραν των τριών εκατομμυρίων τουριστών και ήδη στην Αγία Νάπα αρκετά ξενοδοχεία έχουν ανοίξει από τα μέσα Μαρτίου και δέχονται τις πρώτες αφίξεις».

Ωστόσο, συνέχισε «υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα τα οποία εάν δεν επιλυθούν με τη συνεργασία όλων, οι τουρίστες που θα επισκεφθούν φέτος τη Κύπρο δεν θα ξανάρθουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει είναι αυτό των ωραρίων των καταστημάτων με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να «πληρώνουν» τις διαφορές μεταξύ της Κυβέρνησης και της Βουλής στο συγκεκριμένο θέμα».

Είναι αδιανόητο, ανέφερε ο κ. Καρούσος «τα καταστήματα να είναι κλειστά τις Κυριακές και τις αργίες ειδικά στις τουριστικές περιοχές, επειδή δεν τα «βρίσκουν» η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία. Υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό πως θα αντιμετωπίσουν οι τουρίστες το θέμα του ωραρίου των καταστημάτων όταν αρχίσουν να φτάνουν μαζικά στην Κύπρο και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές όπως η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας χαρακτήρισε ‘αστείο’ εν έτει 2016 τα καταστήματα να είναι κλειστά τις Κυριακές και τις αργίες στις τουριστικές περιοχές, ιδιαίτερα μάλιστα όταν φέτος αναμένεται να έχουμε αφίξεις ρεκόρ για την Κύπρο. Πως θα καταφέρουμε να πείσουμε όλους αυτούς τους τουρίστες να επισκεφθούν ξανά το νησί μας όταν τα καταστήματα θα είναι κλειστά τις ημέρες που αυτοί οι άνθρωποι θα θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους» διερωτήθηκε.

Πρόσθεσε ότι «οι γεωπολιτικές εξελίξεις που σημειώθηκαν και συνεχίζουν να διαδραματίζονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ανάγκασε χιλιάδες τουρίστες από διάφορες ευρωπαϊκές και άλλες χώρες να επισκεφθούν την Κύπρο αφού προορισμοί όπως η Αίγυπτος και η Τουρκία έχουν αποκλειστεί από τον τουριστικό χάρτη. Αυτή είναι η ευκαιρία για την Κύπρο να πείσει τα εκατομμύρια των τουριστών να μας επισκεφθούν και πάλι» είπε σημειώνοντας ωστόσο πως «αυτό θα είναι αδύνατο εάν οι καταστηματάρχες δεν γνωρίζουν πότε θα μπορούν να ανοίξουν τα υποστατικά τους».

Ανέφερε ακόμα ότι «η αβεβαιότητα για το ωράριο των καταστημάτων θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον τουρισμό και η κυβέρνηση και η Βουλή θα πρέπει να καθίσουν μαζί στο τραπέζι και να λύσουν το συγκεκριμένο θέμα. Από τα μέσα Μαρτίου οπότε και άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι τουρίστες, τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά τις Κυριακές και τις αργίες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν τα άτομα αυτά που στις χώρες τους είναι συνηθισμένοι να κάνουν τα ψώνια τους τις Κυριακές».

Γι’ αυτό συνέχισε ο κ. Καρούσος «θα πρέπει να βρούμε λύση πριν τις 22 Απριλίου που θα διαλυθεί η Βουλή ενόψει των βουλευτικών εκλογών, για να μην γίνουμε διεθνώς ρεζίλι στον τουρισμό. Τουλάχιστον να εξευρεθεί μία λύση για το ωράριο των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές γιατί αρκετές φορές σ’ αυτό το τόπο ξεχνούμε ότι από πού βγάζουμε χρήματα» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ