Διάλεξη για την Ψυχική Υγεία την Πέμπτη στη Σωτήρα

CEB1 61
Ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα “Αξιοπρέπεια στην Ψυχική Υγεία στο Παράδειγμα της Κατάθλιψης” διοργανώνει η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας.

CEB1 1783

Εισηγητές:
Δρ. Κωσταντίνος Παπαδοπούλος, Ψυχολόγος
Δρ. Άρτεμις Καλυβωκά, Ψυχίατρος
κα. Σωτηρούλα Αβραάμ, Νοσηλευτική Λειτουργός
κα. Έλενα Ιωάννου, Εργοθεραπεύτρια

Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Σωτήρας, κ. Γεώργιου Τάκκα.

Πληροφορίες: 23821416, culture@sotira.org.cy

Χορηγός Επικοινωνίας: Sotiranews

Οι εισηγητές:

Δρ. Κωσταντίνος Παπαδοπούλος, Ψυχολόγος
Έχει πάρει Μάστερ Θετικών Επιστημών και Διδακτορικό στη Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, Αυστρία. Έχει εκπαιδευτεί από την Επαγγελματική Ένωση Αυστριακών Ψυχολόγων και έχει ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία και Ψυχολογία της Υγείας. Από το 2005 είναι επιστημονικός συνεργάτης του ερευνητικού οργανισμού Ludwig Boltzmann Institute της Αυστρίας. Συμμετείχε σε πολλαπλές κλινικές πολυκεντρικές μελέτες, έχει παρουσιάσει σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια και δημοσιεύει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει τιμηθεί με διεθνείς επιστημονικές διακρίσεις όπως το επιστημονικό βραβείο Ignaz Nasher και το βραβείο υγείας της πολιτείας της Βιέννης για ισάριθμα ερευνητικά προγράμματα. Είναι επίσημο μέλος της εκδοτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού „Γνωσιακή και συμπεριφορική Έρευνα και Θεραπεία“. Είναι μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας και του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Ψυχολόγων Αυστρίας και τώρα εργάζεται στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Δρ. Άρτεμις Καλυβωκά, Ψυχίατρος
Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της L’Aquila στην Ιταλία όπου έχει πάρει και ειδικότητα στη Ψυχιατρική. Εργάστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και έχει διδάξει κλινική ψυχιατρική σε προπτυχιακούς φοιτητές. Έχει λάβει μέρος σε πολλαπλά συνέδρια και δημοσιεύσει ως συνεργάτης σε έρευνες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τώρα εργάζεται στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του υπουργείου υγείας της Κύπρου.

κα. Σωτηρούλα Αβραάμ, Νοσηλευτική Λειτουργός
Έχει πάρει πτυχίο στην Γενική Νοσηλευτική. Εκπληρώσε το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας. Εργάζεται στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, έχει εργαστεί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας ,στο Κοινοτικό Κέντρο Λάρνακας και τώρα στο Κέντρο Υγείας Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ως κοινοτική Νοσηλεύτρια.

κα. Έλενα Ιωάννου, Εργοθεραπεύτρια
Έχει πάρει πτυχίο εργοθεραπείας στο Τ.Ε.Ι Αθήνας. Αρχικά εργάστηκε σε κέντρο παρέμβασης παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα. Τώρα εργάζεται στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, έχει εργαστεί στο Παιδοψυχιατρικό Λάρνακας και στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Στην παρούσα φάση εργάζεται στην Μονάδα Εργασιακής Αποκατάστασης Λευκωσίας καθώς και στην Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.