Προβλέπεται ήπιο καλοκαίρι και με λιγοστές βροχές

a 24 Ειδήσεις
Ήπιο θα είναι το φετινό καλοκαίρι, εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της εποχικής πρόγνωσης καιρού. Σύμφωνα με την εποχική πρόγνωση που εκδίδεται κάθε μήνα από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Σερβίας για την περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

a 1148 Ειδήσεις

Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση, το γενικό χαρακτηριστικό της επόμενης τριμηνίας αναμένεται ότι θα είναι οι κανονικές θερμοκρασίες, αλλά και η ξηρασία. Συμπληρωματικά αναφέρεται ότι παρόμοια θερμοκρασιακά χαρακτηριστικά αναμένεται ότι θα έχει ολόκληρη η περιοχή της Μικράς Ασίας, ενώ τα Βαλκάνια θα είναι θερμότερα του κανονικού και η Εγγύς Ανατολή ψυχρότερη του κανονικού. Το αναμενόμενο ύψος αθροιστικής βροχής θα είναι τουλάχιστον για την Κύπρο, τα νότια Βαλκάνια και τη δυτική και νότια Μικρά Ασία κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ειδικά απ’ ό,τι φαίνεται από την εποχική πρόγνωση, για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2015, το εποχικό αθροιστικό ύψος βροχής αναμένεται ότι θα κυμαίνεται σε επίπεδα μεταξύ του 50% και 75% του κανονικού για εποχή.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση:

Ιούνιος: Ο Ιούνιος αναμένεται ότι θερμοκρασιακά θα συνεχίσει να είναι κανονικός. Σε σχέση με το αναμενόμενο ύψος βροχής, αυτό είναι και πάλι απογοητευτικό, αφού σε ολόκληρη σχεδόν την Κύπρο θα κυμανθεί και πάλι από 50% μέχρι 75% του κανονικού ύψους.

Ιούλιος: Ο Ιούλιος αναμένεται ότι θερμοκρασιακά θα είναι κατά 1 με 2 βαθμούς Κελσίου ψυχρότερος του κανονικού, εκτός από τα δυτικά παράλια όπου αναμένεται να είναι κανονικός. Σε σχέση με το αναμενόμενο ύψος βροχής, αυτό αναμένεται ότι θα κυμανθεί γενικά σε επίπεδα από 50% μέχρι 75% του κανονικού.

Αύγουστος: Ο Αύγουστος αναμένεται ότι θερμοκρασιακά θα είναι κατά 1 με 2 βαθμούς Κελσίου ψυχρότερος του κανονικού εκτός από τα δυτικά παράλια, όπου αναμένεται να είναι κανονικός. Σε σχέση με το αναμενόμενο ύψος βροχής, αυτό αναμένεται ότι θα κυμανθεί γενικά σε επίπεδα από 50% μέχρι 75% του κανονικού.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ