«Απειλείται η ζωή του και με απόλυση από την ΑΗΚ»

a 164
a 2083

Το θέμα με τη μετεγγραφή του Δημήτρη Βασιλείου στην Değirmenlik (Κυθραία) στα κατεχόμενα, παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ όσο κανείς θα περίμενε.

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Gündem Kibris Gazetesi (το θέμα δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα «Sporkibris» με τίτλο «νίκησε ο φασισμός πάλι»), ο ελληνοκύπριος ποδοσφαιριστής δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του και επιθέσεις έξω από το σπίτι του, ενώ δεν πήγε στη χθεσινή προπόνηση.

Ακολούθως αναφέρεται στο ρεπορτάζ ότι ο πρόεδρος της τουρκοκυπριακής ομάδας, Εμιράλι Όζτουτσαρ, επικοινώνησε με τον Βασιλείου, με τον δεύτερο να διαβεβαιώνει ότι θα παρουσιαζόταν κανονικά στην προπόνηση της περασμένης Δευτέρας, αφού οι επιθέσεις που δέχεται τον έχουν πεισμώσει περισσότερο.

«Η επίθεση που δέχθηκε με πέτρες και ξύλα έξω από το σπίτι του, μάλλον στάθηκε η αφορμή για τον Δημήτρη, ο οποίος τελικά δεν εμφανίστηκε στην προπόνηση της Δευτέρας», αναφέρεται μεταξύ άλλων και συνεχίζει: «Μάλιστα ο Βασιλείου ζήτησε άδεια για μερικές μέρες».

Όπως σημειώνει επίσης η τουρκοκυπριακή εφημερίδα, ο Βασιλείου δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του από κάποιους φανατικούς ρατσιστικών και φασιστικών ομάδων, ενώ η Αστυνομία ανέλαβε την προστασία του σπιτιού του. Μάλιστα, οι τουρκοκύπριου δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι ο Δημήτρης έλαβε προφορική προειδοποίηση για απόλυση από προϊσταμένους του στην ΑΗΚ.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται επίσης πως «παρά τον σάλο που ξέσπασε μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Βασιλείου, κανένας επίσημος φορέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν έλαβε θέση για το θέμα, προκειμένου να στηρίξει την απόφαση του, υποδεικνύοντας ότι αποτελεί ένα βήμα προς οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης».

Όπως επίσης σημειώνεται, ούτε από τον πρόεδρο της ΚΟΠ, υπήρξε κάποια τοποθέτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ