Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες ξεναγήθηκαν στο Δήμο Δερύνειας

a 95 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 4563 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Πενήντα περίπου ταξιδιωτικοί πράκτορες από τη Ρωσία επισκέφθηκαν πρόσφατα το Δήμο Δερύνειας, ξεναγήθηκαν στα μουσεία του Δήμου από τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ενημερώθηκαν για τα ήθη και έθιμα τόσο της Κύπρου όσο και της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου. Οι πράκτορες δοκίμασαν κυπριακά παραδοσιακά εδέσματα αλλά και διάφορα προϊόντα που παρασκευάζονται από το τοπικό φρούτο του Δήμου Δερύνειας, τη φράουλα.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης ανέφερε ότι «στα πλαίσια της επανένταξης της Δερύνειας στον τουριστικό χάρτη έχουμε καλέσει περίπου 50 αντιπροσώπους τουριστικών πρακτόρων από διάφορες περιοχές της Ρωσίας, με στόχο να φέρουμε ρώσους τουρίστες στο Δήμο μας. Στόχος μας είναι να επικεντρωθούμε στο τρίπτυχο, πολιτισμός, παράδοση και φιλοξενία».

Πρόσθεσε ότι «οι Ρώσοι έχουν μείνει κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία μας», καθώς τους ξενάγησαν στο λαογραφικό μουσείο και στο υπαίθριο μουσείο παραδοσιακών επαγγελμάτων, τους πρόσφεραν παραδοσιακά κουλούρια και ψωμιά, ψημένα στο φούρνο και τους ξενάγησαν στις φραουλοκαλλιέργειες.

Ο κ. Καραγιάννης είπε ακόμα ότι «έχουμε ακόμα δείξει στους τουριστικούς πράκτορες και μέρος της κατεχόμενης γης μας από τη γραμμή αντιπαράταξης. Δεδομένου ότι η Δερύνεια έχει χάσει λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής το 75% περίπου της γης της περιλαμβανομένης και της θάλασσάς της, εμείς στοχεύουμε σε ένα εναλλακτικό είδος τουρισμού, δηλαδή θέλουμε να προσφέρουμε στον κόσμο κάτι διαφορετικό από αυτό που βρίσκουν στις παραλίες και αυτό είναι η παράδοση και ο πολιτισμός μας».

Ανέφερε επίσης ότι «μετά την επίσκεψη μου σε συγκεκριμένο Δήμο της περιοχής του Καυκάσου, ύστερα από πρόσκληση, αντιλήφθηκα ότι ο Ρώσος τουρίστας που έρχεται στην Κύπρο θέλει κατά την αναχώρηση του να πάρει κάτι μαζί του που να μην το βρίσκει στη χώρα του, αλλά ταυτόχρονα να είναι κάτι παραδοσιακό. Ετσι αποφασίστηκε κατά την αναχώρηση των τουριστών από τον Δήμο Δερύνειας να προσφέρουμε και ένα παράγωγο της φράουλας, δεδομένου ότι στον Καύκασο δεν υπάρχει το συγκεκριμένο φρούτο».

Ο Δήμαρχος Δερύνειας σημείωσε ακόμα ότι «ποντάρουμε όχι μόνο στους θερινούς τουρίστες αλλά και στους ηλικιωμένους, οι οποίοι για διάφορους λόγους ξεχειμωνιάζουν στην Κύπρο. Εχουμε ήδη συνάψει συμφωνίες και με Σκανδιναβούς τουριστικούς πράκτορες και από τον Νοέμβριο όταν θα ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή περίοδος η Δερύνεια θα συνεχίσει να υποδέχεται τουρίστες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καραγιάννης είπε πως «οι τουριστικοί πράκτορες έμειναν κατενθουσιασμένοι. Στο πρόγραμμα της ξενάγησής τους υπήρχαν παραδοσιακοί χοροί με την κυπριακή ενδυμασία, ενώ Δερυνιώτισσες είχαν ανάψει παραδοσιακό φούρνο και φούρνιζαν κουλούρια και ψωμιά, τα οποία καταναλώνονταν την ίδια ώρα.

Από την 1η Μαΐου, συνέχισε, όταν αρχίσουν να έρχονται στην Κύπρο οι μάζες των τουριστών «η Δερύνεια θα έχει τουλάχιστον ένα λεωφορείο την ημέρα, που θα προέρχεται από ξενοδοχεία της Λεμεσού, της Λάρνακας και της Αγίας Νάπας. Η εκδρομή θα ονομάζεται «Κοκκινοχώρια», λόγω της κόκκινης γης και του κόκκινου χρώματος της φράουλας. Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί τεράστια επιτυχία για τηνΔερύνεια δεδομένου ότι αναμένεται να έχουμε τουρισμό όχι μόνο από τη Ρωσία αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες ολόχρονα».