Μαθητές του Γ’ Δημοτικού Σωτήρας γίνονται “Εκπαιδευτές για το Διαδίκτυο”

a 38 Ειδήσεις
a 2535 Ειδήσεις

Στις 9 και 10 Απριλίου, οι «Μικροί Εκπαιδευτές για το διαδίκτυο» της Ε΄1 και Ε΄2 του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας επισκέφθηκαν το Α΄ και Β΄ Δημοτικό Σωτήρας.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους μαθητές της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης και να τους παρουσιάσουν το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν. Συζήτησαν με τα παιδιά για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους κίνδυνους που πιθανόν να προκύψουν. Επίσης, έδειξαν κάποια από τα βίντεο της Δράσης 1 και στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τα μηνύματα των βίντεο.

Ομάδα 1:

Ομάδα 2:

Ομάδα 3:

Ομάδα 4:

Ομάδα 5:

Ομάδα 6:

Τέλος, τα παιδιά του σχολείου μας παράδωσαν τις καρτέλες με τα μηνύματα που ετοίμασαν και δώρισαν σε κάθε τάξη από ένα DVD με τα βίντεο.

Το πρόγραμμα “Μικροί Εκπαιδευτές για το διαδίκτυο”

Στα πλαίσια των δράσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει δημιουργήσει το Πρόγραμμα «Μικροί εκπαιδευτές για το διαδίκτυο», σε συνεργασία με την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού, το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης και Τεχνολογίας Κύπρου, τους Μικρούς Εθελοντές και τη Microsoft. Το σχολείο μας έχει επιλεγεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, μαζί με ακόμη 16 σχολεία (8 Δημοτικά και 8 Γυμνάσια και Λύκεια).

Εμπλέκοντας ενεργά τους μαθητές στη διαδικασία της δικής τους εκπαίδευσης,οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν το περιεχόμενο της εκπαίδευσής τους, αλλά και να αποκτήσουν δεξιότητες σχεδιασμού και επικοινωνίας για τη μετάδοση της νέας γνώσης. Ειδικά στο θέμα χρήσης του διαδικτύου, τα παιδιά έχουν σημαντικές εμπειρίες αλλά και δεξιότητες, οι οποίες με συστηματική καθοδήγηση θα τους επιτρέψουν να αλληλεπιδράσουν με τους συμμαθητές τους και να προσεγγίσουν από κοινού θέματα που τους απασχολούν.

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να:
α) έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό
β) τύχουν επιστημονικής και παιδαγωγικής στήριξης
γ) ενημερωθούν για σημαντικά θέματα που αφορούν στη χρήση του διαδικτύου
δ) εφαρμόσουν καινοτόμες δράσεις
ε) τύχουν πιστοποίησης με την επιτυχή ολοκλήρωση υλοποίησης των δράσεών τους