Διατροφή για όμορφο, απαλό και λαμπερό πρόσωπο

a 73
a 4890

Το λαμπερό δέρμα αποτελεί σημάδι εξαιρετικής υγείας και νεότητας, και η επίτευξη του είναι ευκολότερη απ’ όσο νομίζετε. Αυτό που έχετε να κάνετε μόνο είναι να υιοθετήσετε μια ισορροπημένη διατροφή αποτελούμενη από υγιεινά γεύματα και snacks και να «κόψετε» το πρόχειρο φαγητό. Εάν καταναλώνετε τους σωστούς τύπους πρωτεΐνης, υδατανθράκων και λίπους, καθώς και φρούτα και λαχανικά, και πίνετε αρκετό νερό, θα παρατηρήσετε μεγάλη βελτίωση στην όψη του προσώπου και του δέρματος σας.

Είναι σημαντικό να μην υπερεκτίθεστε στον ήλιο και να κοιμάστε καλά, αλλά η υγιεινή διατροφή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την επίτευξη όμορφου, λαμπερού και υγιούς δέρματος.

Τροφές
Το σώμα σας χρειάζεται πρωτεΐνες, καθώς ως κύρια δομικά υλικά του οργανισμού, αναπλάθουν τα κύτταρα, τα προστατεύουν από την καταστροφή που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα να κάνουν το δέρμα πιο ελαστικό. Υγιεινές επιλογές τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνη είναι η γαλοπούλα, το στήθος κοτόπουλο (χωρίς την πέτσα), τα ασπράδια αυγών, τα θαλασσινά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά. Αν είστε χορτοφάγος, θα πρέπει να σχεδιάσετε πολύ προσεκτικά τη διατροφή σας. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε στα καθημερινά σας γεύματα: όσπρια, σπόρους, τυρί, δημητριακά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς , γάλα και φασόλια σόγιας , καθώς είναι όλα πλούσια σε πρωτεΐνη.

Μην κόψετε τελείως τα λιπαρά – τα αντιοξειδωτικά στα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος. Καλές πηγές μονοακόρεστων λιπαρών οξέων θεωρούνται τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο και το κραμβέλαιο.

Επίσης τροφές πλούσιες σε πολυακόρεστα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο τόνος, τα καρύδια, ο σολομός, τα προϊόντα σόγιας και οι σπόροι λιναριού βοηθούν στη συνολική βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

Καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά, και πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Επιλέξτε δημητριακά ολικής άλεσης, καστανό ρύζι και ζυμαρικά έναντι του άσπρου ψωμιού, ρυζιού και ζυμαρικών καθώς αυτά στερούνται των θρεπτικών συστατικών που το δέρμα σας έχει ανάγκη.

Tips
Προμηθεύστε το σώμα σας με πολλές βιταμίνες. Βιταμίνες Α και Β, που βρίσκονται στο γάλα, το γιαούρτι και τα λιπαρά ψάρια, είναι ζωτικής σημασίας για την απόκτηση και διατήρηση λαμπερού δέρματος. Η βιταμίνη C στα εσπεριδοειδή , τα μούρα, το μπρόκολο και το λάχανο παρέχει το σώμα σας με κολλαγόνο, το οποίο θεραπεύει το δέρμα και το διατηρεί σφριγηλό, λαμπερό και υγιές.

Μείνετε μακριά από κορεσμένα λίπη, αλκοόλ, λευκή ζάχαρη, λιπαρά κόκκινα κρέατα, τηγανητά τρόφιμα, σόδα, σοκολάτα, καραμέλες και καφεΐνη, αν επιθυμείτε όμορφο, απαλό λαμπερό δέρμα, γεμάτο υγεία!

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ