Περιστατικό μηνιγγίτιδας σε στρατόπεδο της επ. Αμμοχώστου

CEB1 18 Ειδήσεις
CEB1 1116 Ειδήσεις

Γυναίκα υπαξιωματικός που υπηρετεί σε μονάδα της ΕΦ και συγκεκριμένα στην επαρχία Αμμοχώστου εμφάνισε συμπτώματα μηνιγγίτιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπαξιωματικός το απόγευμα της Τετάρτης εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου και οι πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε κατέδειξαν ότι προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και αμέσως της χορηγήθηκε θεραπευτική αγωγή ενώ χθες η κατάσταση της υγείας της βελτιώθηκε.

Tην ίδια στιγμή προληπτική αγωγή έχει χορηγηθεί και στα στενά οικογενειακά της πρόσωπα. Ενώ, το Υγειονομικό της Δύναμης της ΕΦ έλαβε όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται για να μην μεταδοθεί η μηνιγγίτιδα σε προσωπικό της μονάδας που υπηρετεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΦ:

Αναφορικά με κρούσμα βακτηριακής μηνιγγίτιδας που παρουσιάστηκε την 13 Δεκεμβρίου 2016 σε Μονάδα της Εθνικής Φρουράς, το ΓΕΕΦ ανακοινώνει τα εξής:

1. Η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερά βελτιωμένη ενώ από την πρώτη στιγμή λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα με την χορήγηση προληπτικής φαρμακευτικής αγωγής στο προσωπικό που βρισκόταν στον ίδιο εργασιακό χώρο.

2. Δεν έχει παρουσιαστεί οποιοδήποτε νέο κρούσμα, ούτε στο οικογενειακό της περιβάλλον, αλλά ούτε και στη Μονάδα που υπηρετεί.