Άφιξη στη Σωτήρα των Ιερών Λειψάνων Αγίων Μάμαντος και Θέκλης

a 8 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου
Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης κατέφθασαν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στη Σωτήρα τα ιερά λείψανα των Αγίων Μάμαντος και Θέκλης από την Ιερά Μονή Παναγίας του Κύκκου. Η υποδοχή των λειψάνων έγινε στην πλατεία της Σωτήρας, από την μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας και τα οργανωμένα σύνολα του Δήμου.

a 1061 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Η εκκλησία και η πολιτεία υποδέχθηκαν με βαθιά συγκίνηση τα λείψανα των Αγίων Μάμαντος και Θέκλης τα οποία θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια τελέστηκε εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίου της Ιεράς Μονής Κύκκου, Αμφιλόχιου Κυκκώτου.

a1 2 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Η άφιξη των ιερών λειψάνων εντάσσεται στους εορτασμούς για τα 60 χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που γιορτάζει η Εκκλησία Σωτήρος και η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου σε πενθήμερο πανηγυρικών εορτασμών που ξεκίνησαν την Τετάρτη, 16 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στις 6 το πρωί, ενώ στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί Εσπερινός και Παράκληση. Στις 7:30 το βράδυ θα διοργανωθεί ομιλία με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη Φώτιο ιωακείμ στο προαύλιο του Ιερού Ναού με θέμα “Η σημασία της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στη ζωή της Εκκλησίας – Η περίπτωση του βίου των αγίων μεγάλων μαρτύρων Μάμαντος και Θέκλης.

a2 1 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Την Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου στις 6 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία ενώ από τις 8:30 το βράδυ μέχρι τις 12:30 τα μεσάνυκτα θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.

Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και την Κυριακή στις 6:30 το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ στις 6 το απόγευμα Παράκληση.

a3 1 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοικτός για προσκύνημα κατά τη διάρκεια των εορτασμών από τις 6 το πρωί μέχρι και τις 9:30 το βράδυ.

Χορηγοί: Μύλοι Χατζηγιώρκη και ΣΠΕ Κοκκινοχωρίων

Χορηγός Επικοινωνίας: SotiraNews.com

Φωτογραφίες: Γεωργία Ευσταθίου (Foto Di Georgia)

Δείτε όλες τις φωτογραφίες πατώντας εδώ

a4 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

a5 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου