Διασκέδαζε στην Αγία Νάπα πληρώνοντας με πλαστά χαρτονομίσματα

diaskedaze stin agia napa plironontas me plasta chartonomismata Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου, δηλαδή ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, και για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων συνελήφθη στην Αγία Νάπα άνδρας, ηλικίας 31 ετών, από τη Συρία, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ο οποίος οδηγείται σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου.

diaskedaze stin agia napa plironontas me plasta chartonomismata Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στη μία σήμερα τα ξημερώματα καταγγέλθηκε από υπάλληλο μπυραρίας στην Αγία Νάπα ότι ένας αλλοδαπός του έδωσε ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ το οποίο, όπως διαπίστωσε, ήταν πλαστό.

Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου όπου εντόπισαν τον αλλοδαπό που βρισκόταν ακόμα στη μπυραρία και διαπίστωσαν πως επρόκειτο για άνδρα από τη Συρία, 31 ετών, μόνιμο κάτοικο Κύπρου.

Σε έρευνα που έγινε στον 31χρονο εντοπίστηκαν στην κατοχή του δύο ακόμα χαρτονομίσματα, ένα των 50 και ένα των 100 ευρώ τα οποία εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι πλαστά. Με γραπτή συγκατάθεση του, η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στο αυτοκίνητο του όπου εντοπίστηκαν άλλα 8 χαρτονομίσματα των οποίων αμφισβητείται η γνησιότητα. Εντοπίστηκε επίσης ένα νάιλον σακούλι που περιείχε ξηρή πράσινη φυτική ύλη κάνναβης.

Ο 31χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο υπάλληλος της μπυραρίας στην τελική καταμέτρηση των χρημάτων εντόπισε ακόμα ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, που φαίνεται να είναι πλαστό και από την έρευνα στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι το έδωσε ο 31χρονος.

Ο 31χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Πηγή: ΚΥΠΕ