Έναρξη δίκης για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα

a 93 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 4561 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Άρχισε στις εννέα το πρωί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λάρνακα, η δίκη των δύο Ελλαδιτών Δημήτρη Μαμαλικόπουλου 29 ετών και Αναστάσιου Τσεχιλίδη 41 ετών οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης 5 ατόμων, παράνομης μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β τύπου Γκλογκ και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη θα κατατεθούν τα παραδεκτά γεγονότα και θα οριστούν ημερομηνίες κατά τις οποίες θα αρχίσει η κλήση μαρτύρων κατηγορίας. Στο πινάκιο της υπόθεσης αναγράφονται 103 μάρτυρες κατηγορίας.

Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ήταν ορισμένη για τις 6 Φεβρουαρίου 2013, ωστόσο δόθηκε αναβολή και επαρκής χρόνος για μελέτη εκτεταμένου οπτικογραφημένου υλικού από τη σκηνή του εγκλήματος και από την Αγία Νάπα. Πρόκειται για DVD με βίντεο που συγκεντρώθηκε από υποστατικά στην οδό Καταλυμάτων όπου διαπράχθηκαν οι φόνοι και στην Αγία Νάπα, συνολικής διάρκειας 120 ωρών. Το συγκεκριμένο υλικό μελετήθηκε από τον περασμένο Φεβρουάριο από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στα βίντεο καταγράφονται οι κινήσεις των Δημήτρη Μαμαλικόπουλου και Αναστάσιου Τσεχιλίδη μέχρι και ένα μήνα πριν από τη διάπραξη του φονικού. Οι δύο Ελλαδίτες κατηγορούμενοι είχαν επισκεφθεί την Αγία Νάπα μερικές φορές πριν τη διάπραξη του φόνου.

Οι δύο κατηγορούμενοι που δεν παραδέχθηκαν ενοχή είχαν κατηγορηθεί για πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή στις 23 Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα της επαρχίας Αμμοχώστου, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη, Μάριου Καραολή, Γιώργου Γεωργίου, Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα.

Επίσης κατηγορήθηκαν για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ πέντε άνθρωποι, δύο από τη Λευκωσία, οι Φίλιππος Λουκαΐδης 33 ετών και Μάριος Καραολής 28 ετών, ο Γιώργος Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και οι Ρουμάνοι Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάτα 33 ετών.

Οι τέσσερις από τους φονευθέντες εργάζονταν ως φρουροί επιχειρηματία της επαρχίας Αμμοχώστου που ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο πραγματικός στόχος των δραστών.

Πηγή: ΑΝΤ1