Ο Υπ. Υγείας για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 01 232C22.29.47 Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Ειδήσεις
CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 01 232C22.29.47 Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Ειδήσεις

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου συζήτησε με την Διεύθυνση και τους επικεφαλής των διαφόρων κλινικών του νοσηλευτηρίου, ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης κατά τη διάρκεια πρωινής επίσκεψης του.

Σε δηλώσεις ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο ο Υπουργός είπε ότι ενημερώθηκε από την Διευθύντρια του Νοσηλευτηρίου και τους επικεφαλής των κλινικών «για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους και συζητήσαμε διάφορες επιλογές που τίθενται ενώπιον μας τόσο για την απάμβλυνση αυτών των προβλημάτων όσο και για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου Αμμοχώστου».

Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο νοσηλευτήριο είναι ένα «σύγχρονο Νοσοκομείο με σημαντικότατες υποδομές τόσο κτιριακές όσο και σε εξοπλισμό και με πολύ καλό προσωπικό. Θέλουμε να αυξηθεί ο αριθμός των υπηρεσιών που παρέχονται στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και στους επισκέπτες ειδικά κατά τους θερινούς μήνες».

Ερωτηθείς κατά πόσον θα αυξηθεί το προσωπικό, ο Υπουργός απάντησε ότι «στο μέτρο του δυνατού θα καλύψουμε τις υφιστάμενες ανάγκες».

Σε ερώτηση εάν θα προσληφθούν και νέοι γιατροί ή εάν το Νοσοκομείο Αμμοχώστου θα ενισχύεται όποτε χρειάζεται με περισσότερο προσωπικό, ο Υπουργός απάντησε πως «η στελέχωση του Νοσοκομείου εξαρτάται από τις υπηρεσίες που παρέχονται. Οι υφιστάμενες υπηρεσίες έχουν ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν, είτε λόγω εγκυμοσύνης, είτε λόγω άδειας μητρότητας, ενώ υπάρχουν και νέες υπηρεσίες που προστίθενται».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «στα πλαίσια αυτά συζητήσαμε με την Διεύθυνση για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου Αμμοχώστου προς μία κατεύθυνση η οποία θα μπορέσει να αυξήσει όχι μόνο ποσοτικά, αλλά και σε γκάμα υπηρεσιών, τις υπηρεσίες που παρέχονται στους κατοίκους της περιοχής».

Οσον αφορά το θέμα της συγκέντρωσης των αρμοδιοτήτων του Κέντρου Αίματος στη Λευκωσία, κάτι που προωθεί το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Παμπορίδης είπε πως συζητήθηκε και αυτό το θέμα, ωστόσο «επικεντρωθήκαμε στα σημαντικά προβλήματα που ήδη υπάρχουν στο Νοσοκομείο και θέλουμε να επιληφθούμε αυτών».

Σε ερώτηση κατά πόσον αναβάλλεται η υλοποίηση του συγκεκριμένου θέματος, ο Υπουργός απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας πως «αυτό το θέμα είναι στο στάδιο εφαρμογής του σχεδιασμού. Οι σχεδιασμοί που αφορούν την επικράτεια στο αίμα είναι σε εφαρμογή και στα πλαίσια αυτής της εφαρμογής θα επηρεαστεί και θα καλυφθεί και η Αμμόχωστος. Είναι ένα μέτρο που θα ανακοινωθεί στη λεπτομέρεια του από τις Κεντρικές Υπηρεσίες, σε κάθε όμως περίπτωση εμάς ο στόχος μας είναι η αναβάθμιση των ποιοτικών κριτηρίων που λαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής».

Σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός απάντησε πως «είναι λάθος να δίνουμε αποσπασματική εικόνα της μεταρρύθμισης που αφορά τα της διαχείρισης του αίματος στην επικράτεια. Είναι ένα θέμα που πρέπει να εξηγηθεί δεδομένων των αλλαγών που εισάγονται, υπάρχει μοριακός έλεγχος πλέον ο οποίος διασφαλίζει την ασφάλεια πρωτίστως των ασθενών, ότι δεν θα γίνουν λάθη και ότι δεν θα μεταγγιστούν δείγματα τα οποία δεν θα έχουν ελεγχθεί επαρκώς».