Κους-Κους της εβδομάδας: Γυμναστήριο με τσουρέκια και ο ποδοσφαιριστής “τρένο”

a Κουβέντες του καφενέ, Νέα Αμμοχώστου
a 1769 Κουβέντες του καφενέ, Νέα Αμμοχώστου

Αποκαλύπτει η Κατίνα:

Αγαπητές μου αναγνώστριες και αγαπητοί μου αναγνώστες καλωσορίσατε στην εβδομαδιαία μας στήλη “Κουβέντες του Καφενέ”, όπου μαζί μοιραζόμαστε καυτές αποκαλύψεις και πικάντικα κους-κους από τη Σωτήρα και όχι μόνο, με την φιλενάδα σας Κατίνα. Πρώτα-πρώτα να σας ευχαριστήσω για τις προχθεσινές σας ευχές στη γιορτή μου και να σας ευχαριστήσω και για τα αποκαλυπτικά κους-κους που μου στέλνετε για να δημοσιεύσω.

Το Γυμναστήριο που κερνάει τσουρέκια!

Το άκουσα και αυτό και έπαθα σοκ! Είναι λέει ένα γυμναστήριο στο κέντρο της Σωτήρας που εκτός από το εντατικό και εξαντλητικό πρόγραμμα, κερνάνε στους πελάτες …τσουρέκια! Κι εγώ που νόμιζα πως στα γυμναστήρια σου δίνουνε να φας τίποτε μπάρες δημητριακών εμπλουτισμένες με πρωτεΐνες ή σμούθις καρρότου και ηλιόσπορου, το είδα αυτό και σοκαρίστικα! Θετικό σοκάρισμα, μην τρελλαθούμε. Γιατί όταν βλέπεις το τσουρέκι με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, κατευθείαν από τον Τερκενλή στη Θεσσαλονίκη το παθαίνεις ή δεν το παθαίνεις το υπογλυκαιμικό σοκ; Πάντως άκουσα και πως οι γυμναστές εκεί απέχουν πολύ από το πρότυπο του κομπλεξικού και “τρίγωνου” πέρσοναλ τρέινερ. Τον έναν από τους δύο θα τον πετύχεις συχνά στον “Σίμο” να τρώει τον αγλεόρα (σύμφωνα πάντα με έγκυρες πληροφορίες από πελάτες του)

a1 Κουβέντες του καφενέ, Νέα Αμμοχώστου

a2 Κουβέντες του καφενέ, Νέα Αμμοχώστου

Ο ποδοσφαιριστής …”τρένο”

Μην είναι αεροπλάνο, μην είναι πύραυλος, μην είναι ρουκέτα; Όχι τρένο είναι! Μάλλον τραμ παρά τρένο, γιατί τα τρένα έχουν και κάποια ταχύτητα, και κάποια ευκινησία. Το τρένο αυτό παίζει περισσότερο μεσοαμυντικά και παρά το ότι κατάγεται από τη Σωτήρα, αγωνίζεται στα γαλαζοκίτρινα σε ομάδα της πρωτεύουσας των Κοκκινοχωρίων, την επονομαζόμενη “Χωτούπολη” (έτσι την αποκαλούν κάθε Χριστούγεννα από τα πολλά φωτάκια της πλατείας). Τώρα θα με ρωτήσετε (και δίκαια) γιατί τον φωνάζουμε “τρένο”; Δεν είναι δικός μας χαρακτηρισμός, αλλά ενός πρώην προπονητή του, του οποίου κάποτε διέρρευσε ένα χαρτάκι στο οποίο σημείωνε τους ποδοσφαιριστές με ένα χαρακτηρισμό δίπλα από τον κάθε ένα. Και αυτόν, των φώναζε τρένο. Μια μέρα, που λέτε, το “τρένο” σε ένα αγώνα που είχε, προσπάθησε να διεκδικήσει την μπάλα, πέφτοντας τάκλινγκ στα πόδια ενός αντιπάλου. Τότε μαντέψτε τί απέγινε η μπάλα όταν έπεσε επάνω της ένα τρένο; Όχι δεν βγήκε άουτ, ούτε μπήκε στα δίκτυα, γιατί πολύ απλά ακούστηκε μία μεγάλη έκρηξη και η μπάλα “εκρέπαρε”!

a3 Κουβέντες του καφενέ, Νέα Αμμοχώστου

Αυτά είχα για σας φίλες μου και φίλοι. Σας αφήνω γιατί το εορταστικό πνεύμα με καλεί. Πρέπει κι εγώ να στολίσω ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο, να βάλω και το “Λαστ Κρίστμας” στο μπακγκράουντ και να μπω κι εγώ λίγο στο πνεύμα των εορτών. Σας φιλώ εορταστικά και θα τα πούμε την ερχόμενη εβδομάδα με σπαρταριστά κους-κους. Και μην ξεχνάτε, αν δέιτε ή ακούσετε τίποτα πικάντικο, στέιλτε μου το στο FB και σημειώστε από πάνω: “ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΙΝΑ”.

Kisses,

Katina
xxx