Στην Κύπρο ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία για τα οικονομικά μέτρα

Στην Κύπρο ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία για τα οικονομικά μέτραΟμήρου: Δεν υπήρξε καμία διαφωνία.

Τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ή για τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν, προκειμένου να υπάρξει τιθάσευση των δημοσιονομικών δεικτών και ιδιαίτερα του δημοσιονομικού ελλείμματος και περιστολή του δημοσίου χρέους στην Κύπρο, εξέφρασε στον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επισκέπτεται την Κύπρο…

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Κύπρο για να μελετήσει την κατάσταση της οικονομίας και να διαπιστώσει κατά πόσον υιοθετούνται, λαμβάνονται και εφαρμόζονται μέτρα για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την εκδήλωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της κρίσης που σοβεί ιδιαίτερα στην ευρωζώνη.

«Έδωσα όλες τις αναγκαίες πληροφορίες προς την αντιπροσωπεία για τα μέτρα που είχαν υιοθετηθεί στο παρελθόν, αλλά και για τα νέα μέτρα που προτείνεται να υιοθετήσει η Βουλή, ύστερα από τη γνωστή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, ανέφερα ότι οι πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στη Βουλή, ομόφωνα ουσιαστικά τοποθετούνται στα βασικά μέτρα τα οποία θα περιληφθούν στα νομοσχέδια τα οποία η κυβέρνηση θα καταθέσει τις υπόλοιπες μέρες στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Ομήρου.

Ερωτηθείς, αν τα μέλη της αντιπροσωπείας προέβησαν σε υποδείξεις ή επισημάνσεις, ο κ. Ομήρου είπε ότι «εξέφρασαν τις απόψεις της Επιτροπής για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ή για τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν, προκειμένου να υπάρξει τιθάσευση των δημοσιονομικών δεικτών και ιδιαίτερα του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημοσίου χρέους».

Σε ερώτηση, εξάλλου, κατά πόσο έμειναν ικανοποιημένοι με τα μέτρα που εφαρμόζει η Κύπρος ή εάν διαφωνούν σε ορισμένα σημεία, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι δεν υπήρξε διαφωνία για τα μέτρα.

«Το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν είναι να ληφθούν μέτρα, τα οποία να στοχεύουν σε αυτά που ανέφερα προηγούμενα, δηλαδή τιθάσευση του δημοσιονομικού ελλείμματος και μείωση του δημοσίου χρέους», ανέφερε.

Σε ερώτηση, αν η αντιπροσωπεία θεωρεί ότι η Κύπρος θα αποφύγει το Μηχανισμό Στήριξης, ο κ.Ομήρου απάντησε «δεν μπήκαμε σε αυτή τη λογική της εκβιαστικής τοποθέτησης». Πηγή: Newsbeast.gr