Εξαγγέλλει δημιουργία κινήματος την Κυριακή ο Γ. Λιλλήκας

a 111 Ειδήσεις
a 4579 Ειδήσεις“Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε εναλλακτική πρόταση από την Κίνα, για προπώληση φυσικού αερίου, αλλά την απέρριψε και επιλέγει να παραμένει εγκλωβισμένος στη λογική της Τρόικας”, δήλωσε χθες βράδυ ο Γιώργος Λιλλήκας, σε επαρχιακή συγκέντρωση υποστηρικτών του, στη Λεμεσό.

Ανακοίνωσε επίσης πως την Κυριακή θα εξαγγείλει τις προθέσεις του για δημιουργία Κινήματος «για να οργανώσουμε όλους εκείνους τους πολίτες που αγωνιούν και είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν για το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας», όπως ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του είχε αποκαλύψει ότι υπήρξε πρόταση για προπώληση φυσικού αερίου στην Κίνα, ύψους 10 δισεκατομμυρίων, αλλά την απέρριψε, φέρνοντας ως δικαιολογητικό την παραβίαση των ευρωπαϊκών οδηγιών για προκήρυξη διαγωνισμού.

«Η δική μου απάντηση, όταν μου το είπε, ήταν πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν παραβιάσει κάθε αρχή και αξία της ΕΕ και πως όταν η πατρίδα μας καταρρέει θα παραβιάσουμε όσες οδηγίες χρειαστούν κι ας μας οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης και να πληρώσουμε πρόστιμο και να πάνε στο καλό», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος, είπε, «είχε εναλλακτικές επιλογές και αρνήθηκε επίμονα και πεισματικά να τις εξετάσει, παραμένοντας εγκλωβισμένος στη λογική της Τρόικας». Ο Γιώργος Λιλλήκας επέκρινε την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στις διαβουλεύσεις για το μνημόνιο και της απέδωσε βαρύτατες ευθύνες, «γιατί σήκωσε λευκή σημαία και παρέδωσε τα όπλα χωρίς να δώσει μάχη».

Ο Πρόεδρος, συνέχισε, έστειλε το μήνυμα ότι είναι ευάλωτος στους εκβιασμούς και ότι δεν έχει αντιστάσεις, ενώ εξέφρασε την ανησυχία πως «αυτό το μήνυμα θα μας κοστίσει ακριβά και στο Κυπριακό, διότι τους ίδιους εκβιασμούς θα μας θέτουν αύριο, όταν θα μας φέρουν πίσω το σχέδιο Ανάν».

Κατηγόρησε, επίσης, τον Πρόεδρο ότι «παραβίασε τη λαϊκή εντολή και αναίρεσε τις προεκλογικές και μετεκλογικές του δεσμεύσεις», ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια παράκαμψης των νόμιμων διαδικασιών, «αφού (ο Πρόεδρος) δεν θέλει να στείλει το μνημόνιο στη Βουλή».

«Έχω ζητήσει από τη Βουλή, με επιστολή μου, να συζητήσει εναλλακτικές επιλογές αλλά και έκδοση ψηφίσματος και νόμου, για να φέρει τον Πρόεδρο προ των ευθυνών του, γιατί σήμερα εκβιάζει τη Βουλή, λέγοντας ότι θα παραπέμπει τα νομοσχέδια στη Βουλή κι εάν δεν ψηφιστούν, θα οδηγηθούμε σε στάση πληρωμών», συμπλήρωσε.

Ο κ. Λιλλήκας κάλεσε τη Βουλή και όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στην αρχή της Δημοκρατίας και στο Σύνταγμα, το οποίο ορκίστηκαν και να πάρουν μέτρα», ενώ επανέλαβε τη θέση του πως, «ούτε ο Πρόεδρος, ούτε η Βουλή νομιμοποιείται να δεσμεύσει αυτόν το λαό και το μέλλον του, μέσα από ένα μνημόνιο» και ότι μόνο ο λαός μπορεί να αποφασίσει σε δημοψήφισμα.

Ανακοίνωσε επίσης, πως την Κυριακή θα εξαγγείλει τις προθέσεις του για δημιουργία Κινήματος, «για να οργανώσουμε όλους εκείνους τους πολίτες που αγωνιούν και είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν για το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας, για να ενώσουμε τους πολίτες και τις δυνάμεις εκείνες που είναι έτοιμες να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν την εθνική μας αξιοπρέπεια, όλους εκείνους που νιώθουν αγανακτισμένοι, που νιώθουν απογοητευμένοι από τις επιλογές που έκαναν».

«Θα δώσουμε σάρκα και οστά στο Κίνημα της ανατροπής και της ελπίδας, γιατί μόνο μια συμμαχία των πολιτών μπορεί να ανατρέψει τους σχεδιασμούς της Τρόικας αλλά και των ντόπιων εκπροσώπων της», είπε ο κ. Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι θα απευθυνθεί για συνεργασία, με άλλες δυνάμεις και κόμματα, «για να συστήσουμε από κοινού ένα μέτωπο αντίστασης».

Ανέφερε δε, πως ο ίδιος είναι έτοιμος να ηγηθεί μιας μαζικής διαδήλωσης έξω από το Προεδρικό ή τη Βουλή, εάν και εφόσον αυτή θα αριθμεί πέραν των 20 χιλιάδων ατόμων, ώστε να σταλεί ένα σοβαρό μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ενώ κάλεσε όλους τους Κύπριους «να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να μην αναμένουν άλλους να υπερασπιστούν το μέλλον των παιδιών τους».