Ένωση Δήμων κατά Κυβέρνησης με φόντο τη χορηγία

a 52 Ειδήσεις
a 5730 Ειδήσεις

Η Κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί την Σύμβαση για την χορηγία έναντι κατάργησης επαγγελματικού φόρου, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Ενωσης Δήμων Κύπρου Αλέξης Γαλανός ο οποίος προειδοποίησε με λήψη νομικών μέτρων. Ποια μέτρα περιλαμβάνονται στο μνημόνιο που ετοιμάζουν οι Δήμοι και για ποια θέμα διαφώνησαν οι Δήμαρχοι.

Νομικά μέτρα κατά της κυβέρνησης για την απόφαση της να αποκόψει χορηγία προς τους Δήμου αποφάσισε σήμερα να λάβει η Ένωση Δήμων Κύπρου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αλέξη Γαλανό το ποσό που διεκδικούν υπολογίζεται κοντά στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κύριος Γαλανός αναφέρθηκε επίσης και σε κινήσεις που προωθούν οι Δήμοι για βελτίωση των οικονομικών τους.

Ο κύριος Γαλανός επισήμανε ότι υπέβαλαν αίτημα για επιμήκυνση των δανείων των δήμων χωρίς να λάβουν απάντηση. Αναφερόμενος στην ανάγκη επιβίωσης των Δήμων, προειδοποίησε ότι αν δεν δοθούν χρήματα σύντομα θα αρχίσουν οι Δήμοι να κλείνει ο ένας μετά από τον άλλο και θα υπάρξει στάση πληρωμών και απολύσεις.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι Δήμαρχοι έθεσαν θέμα να μην καταβάλλουν χρήματα στο κράτος όσον αφορά τον οδικό φωτισμό κάτι το οποίο είχε τη σθεναρή αντίδραση συναδέλφων τους που πρόσκεινται στο ΑΚΕΛ.

Μιλώντας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου, ο κ. Γαλανός ανέφερε πως “αν Κυβέρνηση δεν αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της εντός του έτους, θα είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε νομικά μέτρα που θα προασπίσουν τα συμφέροντα μας”.

Ο κύριος Γαλανός ξεκαθάρισε ότι κάτω από τις συνθήκες που αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, δεν θα εξυπηρετήσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των Δήμων, αν προχωρήσουμε σε στάσεις εργασίας ή σε περικοπή υπηρεσιών ή στο να σταματήσουμε να πληρώσουμε λογαριασμούς σε διάφορους οργανισμούς”.


Πηγή: ΑΝΤ1