ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικίνδυνο προϊόν αδυνατίσματος στην κυπριακή αγορά

a 39 Ειδήσεις
a 3681 ΕιδήσειςΑνησυχία προκαλεί ο εντοπισμός στην κυπριακή αγορά επικίνδυνου σκευάσματος, το οποίο πωλείται με σκοπό το αδυνάτισμα. Έρευνα διεξάγουν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες καθώς η κυκλοφορία του συγκεκριμένου προϊόντος είχε απαγορευτεί στο παρελθόν.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες υπηρεσίες, μετά τον εντοπισμό απαγορευμένου συμπληρώματος διατροφής, στα ράφια φαρμακείου.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών Χρίστος Χρίστου, το συγκεκριμένο προϊόν με προέλευση την Κίνα, διατίθεται με σκοπό την απώλεια βάρους και περιέχει ουσίες επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό: «Αυτό το προϊόν το έχουμε ελέγξει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και έχουμε εντοπίσει ότι περιέχει την απαγορευμένη ουσία, φαρμακευτική ουσία, τη Σιπουτραμινη, η οποία μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρές παρενέργειες στην ανθρώπινη υγεία», είπε ο κ. Χρίστου.

Λειτουργοί των Υγειονομικών Υπηρεσιών διεξάγουν έρευνα για να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο το φαρμακευτικό αυτό σκεύασμα επανεισήχθη στην Κύπρο, καθώς η κυκλοφορία του είχε απαγορευτεί στο παρελθόν

Οι υπηρεσίες και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκφράζουν έντονο προβληματισμό, ιδιαίτερα καθώς η κυκλοφορία τέτοιων προϊόντων μέσω διαδικτύου, είναι ανεξέλεγκτη.

Πηγή: ΑΝΤ1