Πιέσεις Λευκαρίτη για το δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας

a1 9 Ειδήσεις
a1 359 Ειδήσεις
Έκκληση στα Υπουργεία Οικονομικών και Συγκοινωνιών «όπως επανεντάξουν στους προϋπολογισμούς τους το σχετικό κονδύλι ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω καθυστέρηση στην κατασκευή του σημαντικότατου δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας» απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης… 

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας αναφέρεται ότι «η Κοινότητα Βορόκληνης διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και δυνατότητες προς αξιοποίηση ώστε η περιοχή να καθιερωθεί σαν ένας ποιοτικός τουριστικός προορισμός. Όμως, εμπόδιο στην όλη ανάπτυξη αποτελεί η τεράστια καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας (φάσεις γ’ και δ’)».

Παρά το γεγονός, αναφέρεται «ότι έχει ετοιμαστεί Ρυθμιστικό Σχέδιο από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, η έναρξη της κατασκευής του εν λόγω δρόμου δεν αναμένεται σύμφωνα με το Υπουργείο Συγκοινωνιών να πραγματοποιηθεί πριν το 2014. Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της γι’ αυτή την απαράδεκτη καθυστέρηση καθότι γίνονται συζητήσεις και σχεδιασμοί για το θέμα αυτό τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια».

Ο κ. Λευκαρίτης ανέφερε, σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση, ότι «η ολοκλήρωση του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ για την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής. Ενώ η Κοινότητα Βορόκληνης έχει πραγματοποιήσει αλματώδη βήματα ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μια σημαντική τουριστική και παραθεριστική περιοχή της Περιφέρειας Λάρνακας, οι μεγάλες καθυστερήσεις στην έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του δρόμου μπροστά από τις ξενοδοχειακές μονάδες αποτελεί εμπόδιο όχι μόνο για οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη αλλά και για βελτίωση της εικόνας της περιοχής».

Η ανακοίνωση της Εταιρείας αναφέρεται επίσης στην «πολύ πρωτοποριακή συνάντηση που διοργάνωσε πρόσφατα η Κοινότητα Βορόκληνης με θέμα «Χωροταξικός Σχεδιασμός και Ανάπτυξη για την Κοινότητα Βορόκληνης».

Προσθέσει ότι η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα είχε στόχο «την εμπλοκή των κοινωνικών εταίρων της Κοινότητας ώστε να χαραχθεί πολιτική μέσω ενός ορθολογιστικού και βιώσιμου σχεδιασμού αναπτυξιακών έργων. Ταυτόχρονα εξέτασε μεταξύ άλλων και το θέμα της τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής».

Πηγή: ΚΥΠΕ