Όλοι μας προσφέρουμε υπηρεσίες προς τον τόπο

a 1
a 4978

Του Σταύρου Ι. Χαραλάμπους:

Με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση μας για το έργο και το ζήλο που επιδεικνύουν κάποιοι συμπατριώτες μας για το μέλλον αυτού του τόπου, αλλά η έκδοση και η πώληση βιβλίων για το Κυπριακό ή τα Ελληνοτουρκικά δεν νομίζω να είναι και υπηρεσία προ το τόπο αλλά υποχρέωση μας αν έχουμε κάτι να πούμε για να βοηθήσουμε την πατρίδα.

Η αποκάλυψη κάποιων ντοκουμέντων που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας η κριτική προσέγγιση κάποιων πολιτικών καταστάσεων , η διαφωνία και η έκφραση διαφορετικών απόψεων και σκέψεων είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας και μόνο υπό την έννοια αυτή ως ενεργοί πολίτες, είναι προσφορά προς την πατρίδα.

Όπως προσφορά προς την πατρίδα είναι οι υπηρεσίες που προσφέρουμε όλοι εμείς οι έφεδροι και κληρωτοί στρατιώτες οι αγωνιζόμενοι στον αγώνα για ίσα δικαιώματα ίσες ευκαιρίες, για δικαιοσύνη, για μια καλύτερη παιδεία, για καλύτερη ιατρική περίθαλψη για μια καλύτερη ποιότητα και αξιοπρέπεια ζωής και άλλα πολλά.

Άρα και εμείς όλοι οι ενεργοί πολίτες που προπαντός προσφέρουμε στην πατρίδα αφιλόκερδος διεκδικούμε και εμείς προσφορά προς την πατρίδα, μάλιστα ζώντας και δραστηριοποιημένοι μέσα στον ίδιο το τόπο μας.

Σταύρος Ι. Χαραλάμπους