Συμφωνία Κύπρου – Ισραήλ για συνεργασία στον τομέα της υγείας

CEB1 34
Συμφωνία συνεργασίας στο τομέα της υγείας υπέγραψαν Κύπρος και Ισραήλ, τη Δευτέρα, ανανεώνοντας έτσι το σχέδιο συνεργασίας των δύο χωρών για τη περίοδο 2016 – 2021, για θέματα που αφορούν εθνικά προγράμματα υγείας των δύο χωρών, στην αναθεώρηση και βελτίωση των συστημάτων υγείας, την επιδημιολογία, την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων, την ασφάλεια των τροφίμων και θέματα περιβαλλοντικής υγιεινής.

CEB1 1671

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση η συμφωνία την οποία υπέγραψαν ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης και ο Ισραηλινός ομόλογός του Γιάκοβ Λίτσμαν, στην Ιερουσαλήμ, επιτρέπει εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Οι πτυχές της συνεργασίας θα επιτευχθούν μέσω της ανταλλαγής επισκέψεων σε επίπεδο τεχνοκρατών, της από κοινού διοργάνωσης και παρακολούθησης συνεδρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης σε διάφορες ειδικότητες στον κλινικό χώρο», σημειώνεται.

Καλύπτει επίσης τη συνεργασία σε θέματα αποστολής ασθενών στο εξωτερικό για θεραπεία και τις μεταμοσχεύσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Παμπορίδης επισκέπτεται το Ισραήλ, αποδεχόμενος επίσημη πρόσκληση του Ισραηλινού Υπουργού Υγείας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, έχουν οριστεί επισκέψεις σε νοσηλευτήρια και ιατρικά κέντρα, ενώ πρόσθετα, θα έχει σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους των Υπηρεσιών υγείας του Κράτους του Ισραήλ, με αντικείμενο τη διεύρυνση περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ