«Γλαύκος Κληρίδης» το Αεροδρόμιο Λάρνακας – Αντιδρά το ΑΚΕΛ

CEB1 52 Ειδήσεις
Το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ενέκρινε σήμερα την ονομασία του τερματικού κτηρίου του αερολιμένα Λάρνακας σε «Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας “Γλαύκος Κληρίδης”», με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και σε ένδειξη αναγνώρισης για την προσφορά του στον τόπο.

CEB1 1774 Ειδήσεις

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, «η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου λήφθηκε έχοντας υπόψη ότι ο Γλαύκος Κληρίδης, εκτός από το γεγονός ότι διατέλεσε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1993 μέχρι το 2003, υπήρξε πολιτική προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας, με μεγάλη συνεισφορά στον παγκόσμιο αγώνα κατά του ναζισμού».

«Λήφθηκε επίσης υπόψη η πολύμορφη συμβολή του στους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού, καθώς επίσης και η πολύχρονη προφορά του στην Κυπριακή Δημοκρατία, με αποκορύφωμα την τεράστια και καθοριστική συμβολή του στη μέγιστη εθνική επιτυχία της ένταξης μας στην ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΚΕΛ: Οι υπερβολές έχουν και τα όριά τους

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ στην απόφαση του Υπουργικού για ονομασία του τερματικού σε «Γλαύκος Κληρίδης», με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιώργο Λουκαΐδη να κάνει λόγο για «υπερβολές»

«Οι υπερβολές στην προσπάθεια απόδοσης τιμών σε τεθνεώτες Προέδρους της Δημοκρατίας είναι αλήθεια ότι αποτελεί δυστυχώς σύνηθες φαινόμενο στην Κύπρο. Ακόμη όμως και οι υπερβολές πρέπει να έχουν τα όρια τους», ανέφερε.

Σημειώνοντας πως «αν αποφασιστεί να δοθεί το όνομα μιας προσωπικότητας στο κεντρικό αεροδρόμιο μιας χώρας, συνήθως αυτό που γίνεται είναι να επιλέγεται μια πολιτική ή και ιστορική προσωπικότητα που είναι ταυτισμένη με αυτή χώρα και που είναι γενικότερα ή πλήρως αποδεκτή ως τέτοια από τον λαό της», ο κ. Λουκαΐδης τόνισε: «Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης, τον οποίο σεβόμαστε παρά τις πολλές και μεγάλες διαφορές που μας χώριζαν, αποτελεί μεν τον ιστορικό ηγέτη της δεξιάς στην Κύπρο, όχι όμως και τον ιστορικό ηγέτη της Κύπρου με γενικότερη αποδοχή από το λαό».

Η Εζεκία Παπαϊωάννου θειωρεί «λανθασμένη την απόφαση που λήφθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο μονομερώς χωρίς καμιά διαβούλευση ή έστω ενημέρωση προς τις πολιτικές δυνάμεις, προφανώς ενήργησε ως κομματικό όργανο και όχι ως κρατικό».

Πηγή: Φιλελεύθερος