Το πρώτο θύμα από τον καύσωνα μετρά η Κύπρος

a 51 Ειδήσεις
a 6045 Ειδήσεις
Άλλα 9 περιστατικά θερμοπληξίας στο Νοσοκομείο Λευκωσίας

Μια 65χρονη από τη Λευκωσία είναι το πρώτο θύμα του καύσωνα. Όπως δήλωσε η ιατρική λειτουργός, Ιωάννα Γρηγορίου, η γυναίκα διακομίσθηκε με ασθενοφόρο το βράδυ της Τετάρτης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μετά από ανακοπή καρδιάς… 

Παρά τις προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών η γυναικα δεν ανένηψε.

Μετά από νεκροτομή που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός της προήλθε από θερμοπληξία.

Σύμφωνα με την κ. Γρηγορίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται εννέα άνθρωποι με συμπτώματα θερμοπληξίας.

Συνεχίζεται για 7η μέρα ο καύσωνας

Συνθήκες καύσωνα επικρατούν και σήμερα, για 7η συνεχή ημέρα στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε σύγκριση με χθες και προχθές.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία ανήλθε σήμερα στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, ενώ στα παράλια και στα ορεινά κυμάνθηκε από 33 έως 38 βαθμούς.

Το επόμενο τριήμερο η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά περαιτέρω πτώση.

Συστάσεις Υπουργείου Εργασίας λόγω καύσωνα και αυξημένης υγρασίας

Κανένας εργαζόμενος στις κεντρικές, πεδινές και τις παράλιες περιοχές όλων των επαρχιών «δεν πρέπει να εκτίθεται απευθείας σε ηλιακή ακτινοβολία» μέχρι και τις 16:00 αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξαιτίας των συνθηκών με τις υψηλές θερμοκρασίες και τα υψηλά επίπεδα υγρασίας που αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα Πέμπτη.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας, προς εργοδότες, εργαζόμενους και αυτοεργοδοτούμενους, αναφέρει ότι «στις πιο πάνω περιοχές μπορεί να διεξάγεται ελαφριά εργασία σε σκιασμένο χώρο με ελαφριά ενδυμασία και με παροχή άφθονου πόσιμου και δροσερού νερού, ή εργασία όπου λαμβάνονται κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα».