Αλλοδαπές εκδίδονται στα Κοκκινοχώρια για ένα κομμάτι ψωμί

Ιερείς και Κοινοτάρχες κατά της πορνείας

Σε κοινωνικό δράμα με ποικίλες προεκτάσεις εξελίσσεται το φαινόμενο της πορνείας στην ελεύθερη Αμμόχωστο, στην οποία καταφεύγει περιστασιακά μεγάλος αριθμός γυναικών από ευρωπαϊκές χώρες…

Το πρόβλημα απασχολεί πλέον κοινοτάρχες και ιερείς καθώς επηρεάζει οικογένειες και τοπικές κοινωνίες, ενώ απασχολεί και την Αστυνομία Αμμοχώστου, κοντά στην οποία φθάνουν καταγγελίες και παράπονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και αναφορές τοπικών παραγόντων της επαρχίας, η έξαρση δυστυχώς της πορνείας στα Κοκκινοχώρια από αλλοδαπές, δεν είναι άσχετο φαινόμενο με το μεγάλο δράμα της ανεργίας που μαστίζει αρκετές εκατοντάδες, ίσως και πιο μεγάλο αριθμό ανέργων στην περιοχή, μετά το τέλος της εκριζωτικής περιόδου των πατατών και τη λήξη των περισσότερων αγροτικών ασχολιών λόγω της θερινής περιόδου.

Στον αριθμό των ανέργων αλλοδαπών που δεν μπόρεσαν να βρουν την άνοιξη εργασία στα ξενοδοχεία και άλλους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας, προστέθηκε και η στρατιά αυτών που έμειναν άνεργοι από την πατατοκαλλιέργεια. Στην περίπτωση των αντρών ανέργων Κοινοτικών η δυστυχία τους μεταφράζεται σε αποδοχή εργασίας ακόμα και με 10-15 ευρώ την ημέρα απλώς για να επιβιώσουν, ενώ για το Κοινοτικό ασθενές φύλο, η ανάγκη για επιβίωση μεταφράζεται σε αποδοχή της σεξουαλικής εκμετάλλευσης έναντι πινακίου φακής. Δηλαδή, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες η… τιμή αρχίζει από 10 ευρώ…

Στο ίδιο μήκος κύματος και μια άλλη μαρτυρία κάνει λόγο για δύο νεαρές Κοινοτικές οι οποίες πρόσφατα αποδέχθηκαν πρόσκληση δύο νεαρών από την Κοινότητα, (εκδίδονται συστηματικά το τελευταίο διάστημα), για να έχουν μαζί τους ερωτική συνεύρεση με αντάλλαγμα να πάρουν από δέκα ευρώ έκαστη και να έχουν δείπνο. Τελικά οι νεαροί έδωσαν στις αλλοδαπές από δέκα ευρώ και για δείπνο τους πρόσφεραν από μια πίτα σουβλάκια και 2- 3 τενεκεδάκια μπίρας.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν και κάποιες φτάνουν και στην Αστυνομία, η πορνεία διεξάγεται σε υποστατικά που ξεφυτρώνουν το τελευταίο διάστημα σαν μανιτάρια μέσα σε κοινότητες, αλλά και σε χώρους όπου διαμένουν οι αλλοδαπές, ή σε χώρους που τις μεταφέρουν αυτοί που τις αγκαζάρουν.

Κοινωνικές διαστάσεις

Η διάσταση του προβλήματος έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις σε κάποια χωριά που γυναίκες και μητέρες τρέχουν σε κοινοτάρχες και ιερείς ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια, καθώς το φαινόμενο ελκύει «άτακτους» συζύγους και νεαρούς οι οποίοι δείχνουν φανερά την προτίμηση τους στην ερωτική συντροφιά των κοινοτικών γυναικών.

«Κάτι πρέπει να γίνει διότι στο χωριό η «προσφορά υπηρεσιών» αρκεί για τη μισή Λάρνακα. Δεν είναι αυτή κατάσταση για ένα χωριό. «Επελλάναν» μας τους νεαρούς. «Επελλάναν» μας τους γέρους. «Χόρτασαν» και οι «νηστικοί» και βγάζουν σκάρτα. Ακούς η μια το κάνει έτσι, η άλλη αλλιώς. Η άλλη πλένει ή άλλη ξεπλένει η άλλη σε βάζει και στο τέλι με την μπουγάδα να στεγνώσεις. Δεν πάμε καλά φέτος», δήλωσε οργισμένος ένας κοινοτάρχης του οποίου η κοινότητα ίσως να κατέχει τα σκήπτρα στο φαινόμενο.

Πάμπος Βάσιλας

Ροη Ειδησεων

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Φυλάκιση 11 χρόνων σε 20χρονο για βιασμό

Ποινή φυλάκισης διάρκειας έντεκα ετών, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου, σε άντρα ηλικίας 20 ετών,…

28 Ιουνίου, 2024

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι ναυαγοσώστες

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν στις 25 Ιουλίου οι ναυαγοσώστες, σε σχέση με την στελέχωση…

28 Ιουνίου, 2024

Γιάννης Καρούσος στην επίσημη διαβεβαίωση του: «Ξεκινάμε δουλειά για να υλοποιήσουμε το όραμα μας»

Την επίσημη διαβεβαίωση του ενώπιον της Εφόρου Εκλογής, Βοηθό Επάρχου κυρίας Φλώρας Γεωργίου, έδωσε ο…

28 Ιουνίου, 2024

Φόνος Αγγελή: Στη φυλακή για 9 χρόνια ο 42χρονος

Σε ποινή φυλάκισης εννέα χρόνων καταδίκασε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου τον 42χρονο κατηγορούμενο για τον…

28 Ιουνίου, 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με τίτλο «Διαχείριση Αποβλήτων – Παρόν και Μέλλον»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με τίτλο «Διαχείριση Αποβλήτων - Παρόν και Μέλλον» την Πέμπτη…

28 Ιουνίου, 2024

Διευκρινίσεις Υπουργείου Παιδείας για κινητά στα σχολεία

Σε σχέση με τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού για τη χρήση κινητών…

28 Ιουνίου, 2024