Υπογραφή τριών Μνημονίων με το Κατάρ

a 11 Ειδήσεις
a 2937 Ειδήσεις

Η Κύπρος υπέγραψε την Δευτέρα στην Ντόχα τρία Μνημόνια Συναντίληψης και μία Συμφωνία με το Κατάρ, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Τα Μνημόνια αφορούν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της εκπαίδευσης, της ενέργειας, και της αφαλάτωσης και επεξεργασίας λυμάτων, ενώ η Συμφωνία αφορά τη συνεργασία σε νομικές υποθέσεις.

Εκ μέρους της Κύπρου, το Μνημόνιο Συναντίληψης για την Εκπαίδευση υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, το Μνημόνιο για την Αφαλάτωση ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης και το Μνημόνιο για την Ενέργεια ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο κ. Κασουλίδης υπέγραψε επίσης τη Συμφωνία για τις Νομικές Υποθέσεις.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέπτεται αυτή την ώρα το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, όπου θα υπογράψει το Βιβλίο Επισκεπτών. Επίσης, θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ισλαμικής Τράπεζας του Κατάρ και αργότερα θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα παραστούν σε δεξίωση που διοργανώνουν η Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Ντόχα, το ΚΕΒΕ και ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Κατάρ.