Νέο αφεντικό στην Εθνική ο Χριστάκης

CEB1 29
Ο Χριστάκης Χριστοφόρου είναι από σήμερα ο νέος προπονητής της Εθνικής μας ομάδας.

Η ΚΟΠ συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα για να αποφασίσει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Πάμπου Χριστοδούλου στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήμας.

CEB1 1717

Και κατέληξε στον πρώην προπονητή του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, ο οποίος βρισκόταν χωρίς ομάδα από τις 19 Οκτωβρίου όταν έλυσε τη συνεργασία του με τους γαλαζοκίτρινους.

Η ενημέρωση της ΚΟΠ:

«Νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών είναι ο Χριστάκης Χριστοφόρου. Η απόφαση λήφθηκε στη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής με θέμα συζήτησης τις Εθνικές μας ομάδες.

Η συμφωνία με τον νέο Ομοσπονδιακό μας προπονητή προνοεί συμβόλαιο για δύο χρόνια και θα την καθοδηγήσει στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η σημερινή απόφαση της ΚΟΠ να μου αναθέσει την ευθύνη της Εθνικής μας ομάδας. Θα εργαστούμε σκληρά με στόχο πάντοτε το καλύτερο δυνατό στις δύσκολες υποχρεώσεις που μας περιμένουν», είναι το πρώτο σχόλιο του Χριστάκη Χριστοφόρου στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ.

Ο Χριστάκης Χριστοφόρου γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1964 και εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στην ΑΕΛ. Δούλεψε επίσης στον Απόλλωνα με τον οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση ενός κυπέλλου και δύο προκρίσεις στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο παρελθόν εργάστηκε επίσης στην Εθνική Παίδων U-17 και την οδήγησε σε πρόκριση στον Elite round. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ΑΕΛ και στο ΑΠΟΕΛ, ενώ σε Εθνικό επίπεδο αγωνίστηκε στην Εθνική Νέων, την Ολυμπιακή ομάδα και την Εθνική Ανδρών.

Όσον αφορά στην Εθνική Ελπίδων η απόφαση για το νέο προπονητή θα ληφθεί εντός Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί ότι η συμφωνία συνεργασίας με τον Κώστα Μαλέκκο προνοούσε συμβόλαιο μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2015.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας συζητήθηκε και αποφασίστηκε η πρόσληψη σε σύντομο χρονικό διάστημα, τεχνικού διευθυντή για τις Εθνικές μας ομάδες που θα λειτουργεί υπό τη Σχολή Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ». Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχετική πρόταση έχει γίνει στον Στηβ Κωνσταντινίδη.

Πηγή: Goal.com.cy