Κους-κους της Εβδομάδας: Τα κολοκάσια στις Πατάτες Αντιναχτές και οι τραμπούκοι της Τεχνικής Αυγόρου

katina 1 Κουβέντες του καφενέ, Νέα Αμμοχώστου
katina 1 Κουβέντες του καφενέ, Νέα Αμμοχώστου

Με την Κατίνα:

Χίλες και χίλοι, καλησπέρα σας. Έχει λλίον καιρό να τα πούμε από τις συχνότητες του SotiraNews και σας πεθύμησα πολλά! Άργησα λίγο να δώσω σημεία ζωής, αλλά ρε παιδί μου δεν έβρισκα τίποτε πικάντικο μες το χωριό μας τον τελευταίο καιρό! Σήμερα, όμως, ή μάλλον απόψε, έχω να σας πασάρω πολλά συνταρακτικά και πικάντικα κους-κους πόλα σέλα. Οφείλω να ομολογήσω πως τούτη η εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα παραγωγική όσον αφορά τα κους κους!!

Ο Σωτηρκατο-Λιοπετρίτης που τσακώνεται με τον πετεινό:
Ευχαριστούμε πολύ τον χίλο Τζιοβάνη που μας έστειλε αυτή την φωτογραφία που δείχνει μια αποκλειστική στιγμή όπου ο Σωτηρκατο-λιοπετρίτης Γιώργος τσακκώννεται με ένα πετεινό στο τραπέζι της Σήκωσης. Απολαύστε τον:

IMG 0300 Κουβέντες του καφενέ, Νέα Αμμοχώστου
IMG 0299 Κουβέντες του καφενέ, Νέα Αμμοχώστου

Τα Κολοκάσια της Σωτήρας πάνε Καρναβάλια και στις Πατάτες Αντιναχτές:

Για ακόμη μια χρονιά συμμετείχε στην καρναβαλίστικη παρέλαση Αμμοχώστου στο Παραλίμνι η Σωτήρα με άρμα το οποίο φτιάχτηκε από την Ομάδα ΕΘελοντών του Δήμου και κυρίως με ανακυκλώσιμα υλικά.

a2 19 Κουβέντες του καφενέ, Νέα Αμμοχώστου

Την παράσταση αλλά και τα βλέμματα έκλεψε φέτος ένα… τεράστιο τρακτέρ το οποίο έσερνε το άρμα μας, με το όνομα: “Οι κρίνοι του κολοκασιού”.

a1 27 Κουβέντες του καφενέ, Νέα Αμμοχώστου

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι Πατάτες Αντιναχτές από ολόκληρα τα καρναβάλια της Κύπρου βρήκαν να διακωμωδήσουν τη Σωτήρα, τα κολοκάσια μας, τα οποία είναι γνωστά σε όλη την Ευρώπη, και φυσικά την Μις Κολοκάσι!! Απολαύστε το βίντεο:

Οι “τραμπούκοι” της Τεχνικής Αυγόρου:
Το άκουσα κι αυτό η άμοιρη και έπαθα σοκ! Βούιξε ο τόπος την περασμένη εβδομάδα με τον ξυλοδαρμό μαθητών από τη Σωτήρα από άλλους μαθητές γειτονικού χωριού έξω από την Τεχνική Αυγόρου. Ακούσαμε πως Σωτηρκάτες και Ξυλοφαΐτες έστησαν βεντέτα. Οι Ξυλοφαΐτες έγραψαν υβριστικά συνθήματα για τους Σωτηρκάτες, την επόμενη ημέρα οι Σωτηρκάτες έγραψαν υβριστικά συνθήματα για τους Ξυλοφαΐτες, την Τετάρτη οι Σωτηρκάτες έδειραν Ξυλοφαΐτες και την Πέμπτη οι Ξυλοφαΐτες φέρνοντας μάλιστα και ενισχύσεις, έστειλαν στο Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα δύο Σωτηρκάτες, εκ των οποίων ο ένας με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και παρ’ ολίγον τύφλωση στο ένα μάτι. Δεν πρέπει να μας νοιάζει ποιος φταίει, ούτε από που ξεκίνησε αυτή η κόντρα, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι ότι αυτή η “μόδα” που το ένα χωριό οργανώνεται να οργανώσει καβγά με ένα άλλο χωριό (και συμβαίνει σε όλα τα σχολεία) πρέπει να σταματήσει πριν να θρηνήσουμε θύματα. Σε αυτό βέβαια πρέπει να συμβάλουν όλοι, μαθητές, καθηγητές, γονείς, Υπουργείο Παιδείας και τα ΜΜΕ. Και βεβαίως αυτά τα θέματα πρέπει να αναδεικνύονται, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά φαινόμενα κακοποίησης και όχι να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί!

Αυτά είχα να σας πω αγαπητοί μου αναγνώστες και να θυμάστε, η βία δεν είναι η λύση και ιδιαίτερα στα σχολεία μας που είναι χώρος μάθησης και όχι επίδειξης της σωματικής μας δύναμης! Σας καληνυχτίζω, λοιπόν, και ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα με περισσότερα και σπαρταριστά κους-κους από τη Σωτήρα και τα περίχωρα με την φιλενάδα σας που ξέρει καλύτερα απ’ όλους το άθλημα του ξεκατινάζ!!!!

Με αγάπη,

Κατίνα

xxx