Συνελήφθησαν στα κατεχόμενα οι δυο ύποπτοι για το φόνο στην Αγία Νάπα

12211132 178252079186650 603654800 o Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
12211132 178252079186650 603654800 o Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Συνελήφθησαν στην Κερύνεια από την «αστυνομία» του ψευδοκράτους οι δυο ύποπτοι που καταζητούνταν, σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Βρετανού υπηκόου Τζορτζ Λόου, σύμφωνα με τουρκοκυπριακά Μέσα.

Πρόκειται για τους Μεχμέτ Ακπινάρ, 22 ετών και Σαλί Αχμέτ, 43 ετών.

Όπως επίσης αναφέρουν τα τουρκοκυπριακά Μέσα, οι δυο ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στο δικαστήριο.

Να θυμίζουμε ότι το φονικό διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Του φονικού φαίνεται να προηγήθηκε καυγάς μεταξύ του Βρετανού και των δύο Τ/κ.

Οι θύτες απομακρύνθηκαν από τον χώρο για να επιστρέψουν λίγο αργότερα με μαχαίρια όπου επιτέθηκαν στο θύμα και στον φίλο και συνομήλικό του στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου, κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας.

Πάντως, σε δηλώσεις του σήμερα, ο συμπρόεδρος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα, Χακκί Ονέν Τζιελάλ, ανέφερε ότι οι δυο ύποπτοι δεν είναι Τουρκοκύπριοι.

Όπως ανέφερε στη Γενί Ντουζέν, ο ένας ύποπτος είναι βουλγαρικής καταγωγής και ο άλλος τουρκικής ή αραβικής και πρόσθεσε ότι η «αστυνομία» συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.

Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, ο «υφυπουργός παρά τω προέδρω», Γκιουρντάλ Χιουντάογλου είπε επίσης ότι οι δυο καταζητούμενοι δεν είναι Τ/κ, αλλά ο ένας είναι Τουρκοβούλγαρος και ο άλλος Κούρδος ή Άραβας, προσθέτοντας ότι στον ίδιο δεν απεστάλη από την «ε/κ διοίκηση» οποιοιδήποτε έγγραφο για το θέμα, ούτε λήφθηκε οποιαδήποτε πληροφορία ότι τα άτομα αυτά διέφυγαν στα κατεχόμενα.

Ο κ. Χιουντάγλου ανέφερε επίσης ότι εάν η “ε/κ διοίκηση” – όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της ΚΔ – είχε υποψία ότι τα άτομα αυτά διέφυγαν στο “βορρά”, τότε θα απέστελλε σχετική γνωστοποίηση στην τ/κ πλευρά. Παρ` όλα αυτά, πρόσθεσε, η “αστυνομία” έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα.

Πηγή: Φιλελεύθερος