Βόμβες και απεργίες στη διαιτησία

a 61 Ειδήσεις
a 1552 Ειδήσεις

Στην 60χρονη μητέρα του διαιτητή Θωμά Μούσκου ανήκει η οικία που τα μεσάνυχτα αποτέλεσε στόχο εγκληματικών στοιχείων, τα οποία πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Η Αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο η υπόθεση να σχετίζεται με απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής μετά το παιχνίδι μεταξύ Απόλλων – Οθέλλου.

Σε δηλώσεις του από τη σκηνή, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως η έκρηξη στην οικία της 60χρονης, που βρίσκεται στο συνοικισμό Καψάλου, σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό και στη βεράντα. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της οικίας, ενώ από ευτύχημα δεν τραυματίστηκε η 60χρονη, η οποία την ώρα εκείνη βρισκόταν στον πάνω όροφο της οικίας.

a1 6 Ειδήσεις

“Αν δεν ήταν εκεί και καθόταν στο σημείο που έγινε η έκρηξη, πιθανόν να είχε υποστεί σωματικές βλάβες”, ανέφερε ο κ.Σωτηριάδης.

Ερωτηθείς κατά πόσο τα κίνητρα των δραστών σχετίζονται με τις απειλές που δέχθηκε ο Θωμάς Μούσκος, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού είπε πως “στρέφονται και σε αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της εργασίας του γιού της”.

“Αντιλαμβάνεστε ότι ως Αστυνομία εκφράζουμε την αγανάκτηση της Αστυνομίας και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξιχνιάσουμε την υπόθεση”, συμπλήρωσε. Είπε, επίσης, πως μετά τις πληροφορίες για τις απειλές κατά του διαιτητή, η Αστυνομία έλαβε τα μέτρα της, “ωστόσο οι ανεγκέφαλοι στόχευσαν την 60χρονη μητέρα του”.

Η ΚΟΠ καταδικάζει

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο και εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την εξαιρετικά άνανδρη ενέργεια της ρίψης εκρηκτικού μηχανισμού μεγάλης ισχύος έξω από την οικία της μητέρας του διαιτητή μας Θωμά Μούσκου.

Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και πλήττουν το σύνολο της οικογένειας του ποδοσφαίρου μας αλλά και της ίδιας της κοινωνία μας.

Η ΚΟΠ εκφράζει τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση της προς την οικογένεια του Μούσκου και καλεί την αστυνομία να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην εξιχνίαση της υπόθεσης οδηγώντας τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι διαιτητές αποφάσισαν “αποχή”

a 60 Ειδήσεις



Η βομβιστική επίθεση στο πατρικό σπίτι του διαιτητή, Θωμά Μούσκου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών σε συνεδρία που έγινε στην παρουσία του κ. Μούσκου, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή από τους αυριανούς αγώνες κυπέλλου και από τα παιχνίδια πρωταθλήματος του ερχόμενου Σαββατοκύριακου (18η αγωνιστική).

Ο προβληματισμός όλων των μελών του Συνδέσμου ήταν εμφανέστατος και η απόφαση για αποχή από τα παιχνίδια της τρέχουσας εβδομάδας ήταν ομόφωνη.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας, άνανδρη ενέργεια»

Η χθεσινή βομβιστική επίθεση ήταν η τέταρτη μέσα σε έναν χρόνο. Προηγήθηκε αυτές κατά των Λεόντιου Τράττου στη Λευκωσία, Ανδρέα Ανδρέου στη Λεμεσό και ενδιάμεσα, στο οίκημα του Συνδέσμου Διαιτητών.

Η συνεδρία των διαιτητών άρχισε στις 18:30 και 45 περίπου λεπτά αργότερα, το «παρών» του έδωσε και ο Κώστας Κουτσοκούμνης. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ διαβίβασε στους ρεφ τη στήριξη της Ομοσπονδίας και πως όποια απόφαση και να λάμβαναν, θα ήταν απολύτως σεβαστή.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών σε τακτική του συνεδρία υπό την παρουσία του μέλους μας και συνάδελφου Θωμά Μούσκου, εξέτασε την τέταρτη βομβιστική επίθεση εναντίον της οικίας της μητέρας του. Το Δ.Σ. καταδικάζει για μια ακόμη φορά με τον πιο έντονο τρόπο την άνανδρη και παράνομη πράξη των νυχτοβατών», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος.

«Η ενέργεια των παρανόμων έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων γεγονότων και είναι καιρός η Αστυνομία αυτή τη φορά να μην αρκεστεί στα λόγια, όπως είχε κάνει στις προηγούμενες βομβιστικές επιθέσεις. Να διερευνήσει σε βάθος τη νέα βομβιστική επίθεση και επιτέλους να δούμε κάποιο αποτέλεσμα», γράφει η ανακοίνωση.

Στην… ουρά, αφού γίνεται αναφορά στην απόφαση που λήφθηκε, σημειώνεται: «Το Δ.Σ. θα επαναξιολογήσει εκ νέου την όλη κατάσταση σε συνεδρία του την ερχόμενη Δευτέρα και ώρα 19:00, αφού πρώτα επιδιώξει συνάντηση με την Αστυνομία για να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών».