Πολύ κοντά το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 03 222C07.39.10 Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Νέα Αμμοχώστου, Οδόφραγμα Δερύνεια
CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 03 222C07.39.10 Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Νέα Αμμοχώστου, Οδόφραγμα Δερύνεια

Σχεδόν στο τέλος έχουν φτάσει οι προετοιμασίες στα κατεχόμενα για το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα “Πολίτης” σε δημοσίευμα την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως εκκρεμεί η χρηματοδότηση από την ΕΕ για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στη νεκρή ζώνη και για τις δύο διόδους.

Όσον αφορά τις εργασίες στη νεκρή ζώνη, η τ/κ πηγή σημείωσε πως η αρχική συμφωνία για τις εργασίες στη Δερύνεια ήταν να γίνει από τις αρμόδιες αρχές των πλευρών καθώς αφορά σύντομη απόσταση, ωστόσο η ε/κ πλευρά ζήτησε να υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Αυτή τη στιγμή αναμένεται από τα Ηνωμένα Έθνη να προκηρύξουν προσφορές ώστε να αναλάβει το έργο δικοινοτική κοινοπραξία.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα «Havadis», η οποία δημοσίευσε χθες φωτογραφία του δρόμου στη βόρεια πλευρά, Τ/Κ πολιτικοί παράγοντες επιθυμούν τα οδοφράγματα Δερύνειας και Λεύκας/Απλικίου να ανοίξουν ταυτόχρονα. Ωστόσο τοπικοί παράγοντες που μίλησαν στην εφημερίδα εξέφρασαν τη διαφωνία τους, υπογραμμίζοντας πως είναι προτιμότερο το οδόφραγμα στη Δερύνεια να ανοίξει πριν από τη φετινή τουριστική περίοδο, καθώς το οδόφραγμα Λεύκας/Απλικίου θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Ακόμα εκ μέρους της τ/κ τοπικής κοινωνίας των πολιτών για την Αμμόχωστο, ο Σερντάρ Ατάι και ο Οκάν Νταγλί επεσήμαναν πως εκκρεμεί η τοποθέτηση συρματοπλέγματος και στις δύο πλευρές του δρόμου.

Πηγή: Πολίτης