Σωτήρα: Νεαροί επιτέθηκαν σε Τουρκοκύπριους

a 74 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2279 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Επίθεση από Ελληνοκύπριους, αγνώστων στοιχείων, κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν προχθες βράδυ δύο Τουρκοκύπριοι, ο Αρτούν Κορούνταγ και η αρραβωνιαστικιά του Σοχρέτ Ερτζέν, όταν το όχημα που οδηγούσαν με αριθμούς εγγραφής των κατεχομένων εισήλθε σε χωριό κοντά στη Δερύνεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας “Κίπρις”, οι δύο Τ/κ έχασαν τον προσανατολισμό τους και εισήλθαν σε χωριό, το οποίο δεν γνωρίζουν ποιο είναι, κοντά στην ακριτική Δερύνεια. Στην προσπάθεια τους να προσανατολιστούν δέχτηκαν επίθεση από άγνωστους Ε/κ, σύμφωνα με την καταγγελία.

Οι άγνωστοι επενέβαιναν μοτοσυκλέτας και μόλις αντιλήφθηκαν ότι το όχημα έφερε αριθμούς εγγραφής κατεχομένων, το ακινητοποίησαν και προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα και κτυπούσαν με κλαδιά το αυτοκίνητο, σύμφωνα με την καταγγελία του Αρτούν Κορούνταγ.

Είπε ακόμα ότι η αρραβωνιαστικιά του κινηματογράφησε το συμβάν με το κινητό της και το έδειξαν σε αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα Δερύνειας.

Οι δύο Τ/κ προέβησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία τους συνόδευσε στο οδόφραγμα για να μεταβούν στα κατεχόμενα, γράφει η εφημερίδα.

Επιβεβαίωση από το Αρχηγείο:
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για επίθεση που διερευνά η Αστυνομία εναντίον ζεύγους Τουρκοκυπρίων στην Σωτήρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Αγγελίδης, κληθείς να σχολιάσει σχετικό δημοσίευμα του Τουρκοκυπριακού Τύπου, οι δύο Τουρκοκύπριοι κατήγγειλαν στις 22:00 της 2ας Αυγούστου στον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας ότι ενώ βρίσκονταν με το αυτοκίνητο τους σε δρόμο στη Σωτήρα και κατευθύνονταν προς Αγία Νάπα δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους.

Ο κ. Αγγελίδης πρόσθεσε ότι η Αστυνομία διερευνά την καταγγελία.