Πανδημοτική συγκέντρωση για την εφαρμογή του προγράμματος “Παρατηρητής της Γειτονιάς”

a 43
a 3333

Με στόχο την μείωση της εγκληματικότητας αλλά και την πρόληψή της θα διεξαχθεί σήμερα στις 6:00 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας Πανδημοτική Συγκέντρωση με στόχο την εφαρμογή του προγράμματος “Παρατηρητής της Γειτονιάς” στον Δήμο Σωτήρας.

Στο πρόγραμμα έχουν ήδη εγγραφεί πέραν των 150 δημοτών της Σωτήρας και στόχος είναι η συμμετοχή όλο και περισσότερων κατοίκων με στόχο την μεγαλύτερη διάδοση του θεσμού και την καλύτερη αντιμετώπιση των εγκληματικών δράσεων στον Δήμο, τη γειτονιά και τα σπίτια μας.

Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχει ο Σταύρος Νεοφύτου, αρχισυντονιστής στον Δήμο Ιδαλίου, όπου ο θεσμός κατάφερε να μειώσει την εγκληματικότητα κατά 60%. Εκ μέρους του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου θα μιλήσει, επίσης, η κα. Σούλλα Παππουτή, Λειτουργός του Τομέα Πρόληψης και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών.

Εκτενή παρουσίαση θα κάνει ο Υπεύθυνος του Γραφείου Πρόληψης Εγκλημάτων του Αρχηγείου της Αστυνομίας, Ανώτερος Υπαστυνόμος, κ. Πέτρος Παττούρας, ο οποίος θα παρουσιάσει και τρόπους σωστής πρόληψης του εγκλήματος.