Ο Μαλάς δεσμεύεται να είναι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων

a 47 Ειδήσεις
a 4866 Ειδήσεις

Τη δέσμευση ότι, “εάν ο λαός με τιμήσει με την ψήφο του, θα είμαι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων σε μιαν Κύπρο της νέας εποχής”, έδωσε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, και κάλεσε “όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στις επόμενες προεδρικές εκλογές”, λέγοντας ότι “αποχή σημαίνει παθητική αποδοχή της επιλογής άλλων”.

Σε δήλωσή του το απόγευμα, ο κ. Μαλάς είπε ότι “παρακολουθούμε καθημερινά στους δέκτες μας την αγωνιώδη αντίδραση των Ευρωπαίων πολιτών σε Ισπανία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ελλάδα και άλλες χώρες ενάντια στα σκληρά μέτρα λιτότητας που οδήγησαν τον κόσμο στην εξαθλίωση και την αγανάκτηση, μέτρα που διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό, έφεραν ιδιωτικοποιήσεις ζωτικών οργανισμών και που οδήγησαν στην ανεργία, στην απώλεια μισθών και ωφελημάτων”.

“Όσα προβλήματα και αν είχαμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν, το μέλλον για τη χώρα μας δεν μπορεί να έχει την κατάληξη που έφεραν τα μέτρα λιτότητας σε άλλες χώρες. Προειδοποιώ τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους υπάλληλους ημικρατικών οργανισμών, ότι αυτά που έπονται, εάν δεν πάρουμε τη σωστή απόφαση την Κυριακή, θα είναι τρισχειρότερα από όσα βιώσαμε στο παρελθόν. Η κυπριακή οικονομία δεν αντέχει ούτε αβεβαιότητα αλλά ούτε σκληρά μέτρα λιτότητας”, είπε.

Ανέφερε ότι “το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η συνετή, ψύχραιμη και πατριωτική προσέγγιση σε αυτές τις πολιτικές”, προσθέτοντας ότι “η δημοκρατία δεν λειτουργεί με την επιβολή της άποψης του ενός προς τον άλλον” και “το μέλλον της πατρίδας μας αφορά όλους και όχι μερικούς”.

“Στη δική μου πρόταση, ο πατριωτισμός μπαίνει μπροστά από το οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον. Απευθυνόμενος προς τον κυπριακό λαό, δεν φέρω μαζί μου πληγές του παρελθόντος, ούτε περιστασιακές μετάνοιες, ούτε αμφιταλαντεύσεις. Εκπροσωπώ την πρόοδο, τον αξιόπιστο και τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο. Βλέπω μπροστά με αξιώσεις, αισιοδοξία και νηφαλιότητα”, είπε.
Πρόσθεσε ότι “η διχαστική προσέγγιση του ΔΗΣΥ και του κ. Αναστασιάδη αποκαλύπτεται καθημερινά μέσα από δεκάδες ανακοινώσεις τους” και ότι, “κατά τα άλλα, καθημερινά μας διατυμπανίζουν εύηχα συνθήματα περί ενότητας”.

“Τώρα που νοιώθουν την τελική κρίση του λαού να πλησιάζει και αφού απέτυχαν να πείσουν με επιχειρήματα, επιδίδονται σε μαύρη προπαγάνδα άλλων εποχών. Η πολιτική ηθική, αλλά και ο σύγχρονος ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας μας, δεν μου επιτρέπουν ούτε καν να σχολιάζω αυτή τους την κουλτούρα”, είπε ο κ. Μαλάς.