Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Κωστή Κωστέα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου

a 97 Νέα Αμμοχώστου
a 4914 Νέα Αμμοχώστου

Μεγάλη εκδήλωση-αφιέρωμα διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο και η Χορωδία Αυγόρου τιμώντας έναν από τους σημαντικότερους εκφραστές και δημιουργούς της κυπριακής παραδοσιακής μουσικής, κ. Κωστή Κωστέα, την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013, στο Πολυδύναμο Κέντρο του Αυγόρου στις 7:30 το βράδυ. Ο Κωστής Κωστέας γεννήθηκε στη Λύση το 1925 και συνέδεσε το όνομά του κυρίως με τη δημιουργία του Συνδέσμου Καλλιτεχνών Λύσης (ΣΥΚΑΛΥ) αλλά και με την πολύχρονη συνεργασία του με τον Μιχάλη Πασιαρδή και τον επίσης λυσιώτη μεγάλο ποιητή της Κύπρου, Παύλο Λιασίδη.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα επευθύνει ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, κ. Συμεών Παστός και ο Αναπληρωτής Έπαρχος Αμμοχώστου, κ. Ανδρέας Κτωρίδης.

Η Χορωδία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αυγόρου θα παρουσιάσει τα τραγούδια τα οποία δημιούργησε εξ ολοκλήρου ή έντυσε μουσικά ο Κωστής Κωστέας.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα τιμηθούν, τόσο ο ίδιος ο Κωστής Κωστέας, όσο και τα μέλη του ΣΥΚΑΛΥ, Χρυστάλλα και Γιωργούλλα Σταύρου (οι οποίες είναι μέλη της Χορωδίας Αυγόρου), αλλά και ο γνωστότερος ερμηνευτής των τραγουδιών του Κ. Κωστέα και μέλος του Τρίο ΣΥΚΑΛΥ, Χριστοφής Τζιρτζιπής.

SotiraNews