Φως από Ελλάδα για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα

a 42 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 1534 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Αποκαλύψεις για την εμπλοκή του Αλβανού υπηκόου, εν ονόματι Αιμίλιο Παπάς, στο πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας προκύπτουν από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού με συνεργό του. Αναφορά γίνεται και στον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί πέντε φορές ισόβια για τους φόνους. Για την ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί και ο Αναστάσιος Τσεχιλίδης.

Σύμφωνα με όσα λέει ο Γ.Δ. στον Π. Βλαστό, ο Αιμίλιο φέρεται να εμπλέκεται τόσο στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά του Κύπριου επιχειρηματία, όσο και στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, την οποία έχει αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».

Η πρώτη συνομιλία του Π. Βλαστού με τον Γ.Δ. γίνεται στις 14/3/2014, κατά την οποία γίνεται αναφορά στην Αγία Νάπα και στη δολοφονία Γκιόλια. «Όλη τη ζημιά την έχει κάνει ο Αλβανός, αυτός ο Αιμίλιος, τον πιάσανε πιστεύω… χρεώνουν ότι σκοτώσανε και τον Γκιόλια, τον δημοσιογράφο… (λένε) ότι είναι εκτελεστής της Σέχτα, αυτός και οι δύο άλλοι…», αναφέρει ο συνομιλητής του Βλαστού, που αποδίδει στον Αιμίλιο ρόλο μεσάζοντα για το πενταπλό φονικό στην Κύπρο.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 18/3/20014, οι δύο άνδρες μιλούν και αναφέρονται ξανά στην Αγία Νάπα: «Να σου πω κάτι, αυτός ο Αλβανός, ο Αιμίλιος που τον προφυλακίσανε, που υποτίθεται ότι, όχι υποτίθεται, ότι είναι αλήθεια, ότι μεσολάβησε να γίνει το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα στην Κύπρο… Αυτός έδωσε εμένα ότι εγώ είμαι αυτός με τον άλλονε… τον Μήτσο… Τον άλλο που έριξε και σκότωσε…».

Τον είχε εντοπίσει ο Καλοψιδιώτης

Ο Φάνος Καλοψιδιώτης, που υπήρξε ο στόχος των δολοφόνων, τον Φεβρουάριο του 2014 είχε στείλει επιστολή στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη με κοινοποίηση στον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, στην οποία έκανε αναφορά στον Emilio Papa. Όπως είχε γίνει γνωστό, στην επιστολή ανέφερε: «Ενώ ο Emilio Papa, Αλβανός υπήκοος, καταζητούνταν για την έρευνα των δολοφονιών, εξασφάλισα τον τηλεφωνικό του αριθμό μέσω επαφών μου ώστε να μιλήσει μαζί του ο Γ. Οικονόμου (Κύπριος αξιωματικός της Αστυνομίας) και να προσπαθήσει να τον δελεάσει να έρθει στην Κύπρο για να βοηθήσει στην έρευνα. Ο Γ. Οικονόμου μίλησε μαζί του πολλές φορές, αν και για άλλη μια φορά ένιωσα πως δεν δινόταν καμία προτεραιότητα στο θέμα αυτό, και τελικώς δεν κατάφερε να τον φέρει στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες ο Γ. Οικονόμου έχασε επαφή μαζί του. Προσπάθησα να τον ξαναεντοπίσω και ακολούθως ενημέρωσα τον Γ. Οικονόμου ότι ο E. Papa εγκατέλειψε την Αλβανία και επέστρεψε στην Ελλάδα. Μέσω κάποιων από τις επαφές μου τον εντόπισαν σε κάποιο ελληνικό νησί και αυτή η πληροφορία δόθηκε στον Γ. Οικονόμου, ωστόσο και πάλι χωρίς αποτέλεσμα».

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ