Παιδική Θεατρική Παράσταση: “Ο Πούκυ Μπου και το Ξωτικό του Δάσους”

a 69 Νέα Αμμοχώστου
a 3359 Νέα Αμμοχώστου

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» έρχεται στη Σωτήρα με το Τμήμα Νέων Ερυθρού Σταυρού Αμμοχώστου για να παρουσιάσει το ολοκαίνουριο έργο «Πούκυ Μπού, Το Ξωτικό του Δάσους» το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου στις 15:00 στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας.

Ένα έργο που γράφτηκε με πολλή αγάπη για τα παιδιά και μεγάλη ευαισθησία για το περιβάλλον. Μέσα από τον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού τονίζονται οι πραγματικότητες της εποχής μας και οι κίνδυνοι που απειλούν την επιβίωσή μας. Οι ήρωες, μέσα από δράση, περιπέτεια, αγωνία, ανατροπές αλλά και μπόλικο χιούμορ, αναδεικνύουν την ανάγκη προστασίας των δασών, μια και αποτελούν πηγή ζωής για τον πλανήτη μας. Μια παράσταση γεμάτη με ήχους, ρυθμούς, εικόνες, χρώματα, μουσική και χορό, αυτοσχεδιασμούς, πλούσια δράση και έξυπνους διαλόγους.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Πούκυ Μπού είναι το τελευταίο ξωτικό που απέμεινε στο δάσος. Μια παλιά γραφή λέει πως αν απομείνει μόνο ένα ξωτικό, τότε το δάσος θα αρχίσει σιγά-σιγά να καταστρέφεται. Αυτό το αποκαλύπτει η Μάγισσα Φραντζόλα, η οποία ξέρει πως στη ρίζα του δέντρου που θα απομείνει, θα βρει το φλασκί με το μαγικό νερό, που όποιος το πιει θα μπορεί να πραγματοποιήσει τρεις ευχές του. Η Μάγισσα ονειρεύεται πως έτσι θα καταφέρει να γίνει πάμπλουτη, δυνατή και κυρίαρχος του δάσους. Η Πράσινη Νεράιδα ενημερώνει για όλα αυτά τον Πούκυ Μπού. Μαζί πρέπει να σταματήσουν τα σχέδια της Μάγισσας Φραντζόλας, που παρέα με τον χαζό βοηθό της, κάνει τα πάντα για να πετύχει το σχέδιό της. Μάγισσα και Βοηθός πρέπει να λύσουν ένα γρίφο και να ανακαλύψουν πού έχει κρύψει ο Αρχιμάγος Καταστροφέξ τη Μικρή Αγάπη. Πρέπει να την βρούν πριν από τον Πούκυ Μπού γιατί, αν το Ξωτικό καταφέρει να αγγίξει τα μαλλιά της Μικρής Αγάπης, τότε η καταστροφή του δάσους θα σταματήσει. Τα σχέδια της Μάγισσας φαίνεται ότι πετυχαίνουν, όταν καταφέρνει να συλλάβει τον Πούκυ Μπού. Θα τα καταφέρει, όμως, στο τέλος;

Σκηνοθεσία : Μόνικα Μελέκη
Σκηνικά/Κοστούμια: Λιάνα Σπανού Ζαντή
Μουσική: Ανδρέας Γερολέμου
Χορογραφίες: Φαίδρα Καραβοκύρη Ζένιου
Ηθοποιοί: Ιωάννα Πολυνείκη, Λουκία Μιχαήλ Μουσουλιώτου, Φοίβος Γεωργιάδης, Βασίλης Παφίτης, Αριάνα Ιωάννου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 24652800/1 και 99490102
Μέγας θεσμικός χορηγός : Θ.Ο.Κ.
Πάγιοι Χορηγοί : Δήμος Λάρνακας, ΑΗΚ Χορηγός Επικοινωνίας : Ρ.Ι.Κ.
Για το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Ανδρέας Μελέκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής