Σε συστράτευση καλεί το ΕΒΕΑ για επιστροφή στην Αμμόχωστο

a 415 Ειδήσεις
a 6912 ΕιδήσειςΣυνάντηση με τον Δήμαρχο της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Αλέξη Γαλανό, είχε προσφάτως αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ), προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για το ζήτημα Αμμοχώστου… 

Ο κ. Γαλανός, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, ενημέρωσε το ΕΒΕΑ για την εκστρατεία που ανέλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι οι ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου εστιάζονται στην επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της, όπως προβλέπεται από τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τη Συμφωνία Κυπριανού – Ντενκτάς του 1979 καθώς επίσης και των σχετικών με την Αμμόχωστο Ψηφισμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ως προς τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο για το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής Αμμοχώστου υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, ανέφερε ότι αντιμετωπίζονται με την επιβαλλόμενη προσοχή και τόνισε ότι τα σχετικά Ψηφίσματα προνοούν τη μεταβίβαση της περιοχής αυτής στα Ηνωμένα Εθνη και την απόδοση των περιουσιών στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιώργος Μιχαηλίδης, ευχαρίστησε τον κ. Γαλανό για την ενημέρωση και εξέφρασε τις ανησυχίες του επιχειρηματικού κόσμου για όσα ακούονται, δήλωσε δε ότι πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη οι ιδιαιτερότητες της Αμμοχώστου, η οποία βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο των τουρκικών στρατευμάτων.

Από τον κ. Μιχαηλίδη αναφέρθηκε, επίσης, ότι πρέπει να γίνει ενημέρωση όλων των φορέων και οργανώσεων της πόλης, για να αντιμετωπίσουν τυχόν εξελίξεις βάσει προμελετημένων σεναρίων και για να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός των κατοίκων από τα στρατεύματα κατοχής.

“Επιτέλους, ο κόσμος της Αμμοχώστου πρέπει να αντιδράσει δυναμικά και να διεκδικήσει την επιστροφή σε συνθήκες νομιμότητας, ειρήνης και ασφάλειας”, τονίζει το ΕΒΕΑ.